Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Mezzoforte 30 gadu jubilejas tūres ietvaros koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 05.04.2013. 16:39

16. maijā plkst. 19:00 Lielajā Ģildē notiks Islandes funk/jazz grupas Mezzoforte 30 gadu jubilejas koncerts albuma “Islande Tour” koncerttūres ietvaros.
Mezzoforte 30 gadu jubilejas tūres ietvaros koncertēs Rīgā

Ir pagājuši jau 30 gadi, bet Mezzoforte, šķiet, joprojām atrodas savas slavas virsotnē. Visi ir tikpat svaigi, radoši un aizraujoši. Grupu 1977.gadā Islandē nodibināja 15 – 17 gadus veci jaunieši. Sākumā puiši iedziedāja no jauna tādu slavenu funk un džeza mākslinieku kā „Earth, Wind & Fire”, „Weather Report”, George Duke un citu dziesmas, pēc tam ģitārists Frīdriks Karlsons un taustiņinstrumentālists Ītors Gunarsons sāka komponēt savas dziesmas, kas attiecināmas uz „funk – fusion” stilu. Pakāpeniski grupai radās unikāls skanējums un neparasts ritms. Mezzoforte debijas albums iznāca 1979.gadā un būtībā kļuva par pirmo Islandes funk albumu.

Mezzoforte koncertējusī vairāk nekā 40 valstīs un izdevuši 11 albumus, bet 2009.gadā gaismu ieraudzīja viņu 12. albums, pēc kura izdošanas notika tūre par Eiropas un Āzijas kontinentu. Grupas sastāvā – tās dibinātāji Ītors Gunarsons (taustiņinstrumenti), Gulli Briems (bungas) un Johans Asmundsons (basģitāra); ģitāru saimniecība draudzīgi tika sadalīta starp Bruno Milleru un sākotnējo ģitāristu Frīdriku Karlsonu. Pārējie grupas dalībnieki - tas ir dziedātājs Sebastians Študnicki, kas spēlē uz trompetes un taustiņinstrumentiem, un aizrautīgais perkusionists Tomass Dyani.

Mezzoforte vienmēr saglabājas svaiga un reizē attīstās, nepārtraukti eksperimentējot ar jaunām koncepcijām. Tulkojumā no itāļu valodas „Mezzoforte” nozīmē „ne pārāk skaļi”… „Bet ļoti kvalitatīvi”, - papildinās leģendārās komandas ļoti daudzie cienītāji.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs.

Vairāk informācijas: http://www.devro.lv

Foto: Mezzoforte. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV