Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jauktais koris „Skaņupe” aicina uz 65. gadu jubilejas koncertu

Easyget.lv, 09.04.2013. 10:28

Sestdien, 13. aprīlī, plkst. 15.00 Rīgas Tehniskās Universitātes lielajā zālē, Kaļķu ielā 1, Rīgā notiks diriģenta Ērika Kravaļa 60 gadu un jauktā kora „Skaņupe” 65 gadu jubilejas koncerts „Zied mana dvēsele”.

Koris darbību sācis 1947. gadā izcilā latviešu diriģenta Haralda Medņa vadībā Rīgas Skolotāju namā kā skolotāju koris. Savā kora darbā 52 gadu garumā Mednis veica radošu koncertdarbību Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī pēckara periodā regulāri piedalījās visos Latviešu Dziesmu svētkos.

1973. gadā Dziesmu svētku simtgadē, koris ieguva jaunu kora nosaukumu - „Skaņupe”. Kolektīvs šajos gados daudz koncertējis, popularizējot latviešu kora mūziku.

No 1993. gada par kora diriģentu kļūstAldans Milzarājs. Haralds Mednis ieņem kora Goda diriģenta statusu. Šajā laikā koris pamazām izveidojas par spēcīgu jauniešu kolektīvu, kas godā kora vēsturi, kora dibinātāju, Goda diriģentu un virsdiriģentu Haraldu Medni.

1998. gada septembrī kora „Skaņupe” vadību pārņēma diriģents un pedagogs Ēriks Kravalis, kas šogad svin savu 60 gadu jubileju. Šogad aprit arī 40 gadi kopš Ēriks uzsāka savas darba gaitas. Šajos gados diriģents un pedagogs ir veicis milzīgu ieguldījumu bērnu un jauniešu izglītošanā un kultūras sapratnes veicināšanā. Ēriks Kravalis ir bijis arī vairāku koru diriģents un mākslinieciskais vadītājs, kā arī skolu koru dziedāšanas svētku virsdiriģents. Ērika Kravaļa radošā darbība pēdējos 15 gadus ir saistīta ar jaukto kori „Skaņupe”.

Diriģenta Ērika Kravaļa un kormeistara Haralda Lapiņa vadībā tiek sagatavotas vairākas koncertprogrammas, no latviešu tautas līdz garīgās mūzikas pērlēm.

Koncertā piedalīsies KTMC Ritums jauktais koris „Skaņupe”, bērnu un jauniešu vokālais ansamblis „Momo”, Rīgas Pļavnieku pamatskolas meiteņu koris „Volante”, kā arī sadraudzības kolektīvs no Lietuvas – Mažeiķu kultūras nama jauktais koris „Draugyste”.

Ieejas maksa Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV