Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LNSO stīgu kvartets „3+1” aicina uz koncertu Lielajā Ģildē

Easyget.lv, 10.04.2013. 12:00

18. aprīlī plkst.19.00 Lielās Ģildes Minsteres zālē klausītājiem būs iespēja baudīt kamermūzikas burvību - skanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvarteta „3+1” koncerts.

LNSO stīgu kvartets - vijolnieces Beāte Račko un Aija Frišenfelde, čelliste Diana Ozoliņa un altists Arigo Štrāls - klausītājiem piedāvās iespēju tuvāk iepazīt itāļu un angļu komponistu kamermūziku. Ar ģitāras, stīgu un kastanješu kopskaņu mūziķi radīs īpašu spāņu mūzikas atmosfēru, atskaņojot 18. gs. otrās puses itāļu čellista un Madrides galma komponista Luidži Bokerini (1743-1805) slaveno Fandango no ģitāras D-dur kvinteta.

Īsti mūzikas gardēži novērtēs koncerta programmā iekļauto itāļu komponista Džakomo Pučīni (1858-1924) miniatūru stīgu kvartetam Crisantemi. Brīnišķīga zieda īsais, bet skaistais mūžs instrumentācijas virtuoza rokās pārtapis nelielā, emocionāli piesātinātā skaņu gleznā, kur vairāk kā jebkur citur iespējams izbaudīt klasiskā stīgu kvarteta skanējumu. Savukārt Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvos itāļu čellista Džovanni Sollimas (1962) 2007. gadā radītais Sonnets et Rondeaux, kas ir vienīgais stīgu kvartets komponista daiļradē.

Pagājušajā gadā LNSO stīgu kvartetam „3+1” izveidojās veiksmīga sadarbība ar jauno pianistu Edgaru Tomševicu, kurš uzstāsies arī koncertā 18. aprīlī. Kopīgi tiks atskaņots samērā maz pazīstamā angļu komponista Frenka Bridža (1879-1941) trīsdaļīgais klavieru kvintets d-moll. Lai gan Bridžs pats bija altists, viņš spoži pratis izmantot klavieru iespējas – kvinteta skaņu partitūra ir krāšņa un orķestrāla.

Koncerta īpašais viesis būs virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis, kā arī LNSO sitaminstrumentu pārvaldītājs Uģis Krūskops.

Koncerts solās būt īsts baudījums kamermūzikas cienītājiem, kā arī patīkams pārsteigums tiem, kam šāda mūzika ir sveša.

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV