Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Vokālais ansamblis "Putnu dārzs" aicina uz jubilejas koncertu

Easyget.lv, 11.04.2013. 15:12

14. aprīlī plkst. 17.00 Mazajā Ģildē norisināsies vokālā ansambļa "Putnu dārzs" jubilejas koncerts "Divdesmit un viens mīlestības madrigāls", informē Mazās ģildes projektu vadītājs Eduards Gaušis.

Koncertā kopā ar jubilāriem piedalās koncertmeistars Krišs Pozemkovskis, flautists Miks Vilsons un pianists Māris Treijs. Koncerta režisore - Dace Pūce.

Ansambļa jaunā koncertprogramma ir par mīlestību un pavasari. Laiks, kad daba mostas, koki un puķes raisa pumpurus, putni uzsāk jaunas dzīvespriecīgas dziesmas, saule spīd spožāk un silda mīlīgāk, allaž aizkustina arī cilvēku sirdis. To izjūt visi - liels vai mazs un dvēseles stīgas atsaucīgāk ievibrējas pretī skaistajam un arī romantikai.
Vokālā ansambļa "Putnu dārzs" vadītāja Antra Dreģe: "Tradicionāli tiek uzskatīts, ka sievietēm piedien vairāk runāt par mīlestības tēmu, tomēr jāsaka, ka vīrieši dzejā pratuši šīs jūtas paust jo īpaši skaisti un izjusti, tādēļ jaunajām kompozīcijām izvēlējāmies ielūkoties mūsu lielo romantiķu Jāņa Ziemeļnieka, Ērika Ādamsona, Ojāra Vācieša u.c. dzejoļu krājumos."

Līdztekus pieciem jaundarbiem koncertā tiks atskaņoti arī pagājušo gadsimtu un it īpaši romantisma laikmeta komponistu un dzejnieku darbi.

Koncertā ieeja ir bez maksas, to atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" kolektīvs - vokālais ansamblis "Putnu dārzs" ir kora "Sindi Putnu dārzs" un sieviešu ansambļa "Putni" tradīciju mantinieks. "Putni" dibināti 1993.gadā, apvienojoties astoņām dziedātājām. 2008. gadā uz esošā ansambļa bāzes izveidojās divi patstāvīgi kolektīvi - profesionālu brīvmākslinieču grupa "Putni" un vokālais ansamblis "Putnu dārzs".

"Putnu dārzs" realizē savu īpašu darbības programmu, kopjot a cappella dziedāšanas tradīciju, sniedzot koncertus Latvijā un ārpus tās robežām, veidojot sadarbību ar citiem mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem, kā arī profesionāliem mūziķiem un komponistiem un strādājot ar radošām, konceptuālām un inovatīvām kopīgas muzicēšanas formām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV