Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgas vokālie ansambļi cīnīsies par tiesībām piedalīties Dziesmu un deju svētkos

Easyget.lv, 11.04.2013. 15:48

Sestdien, 13.aprīlī plkst. 12.00 Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā (Kronvalda bulvāris 8) notiks Latvijas vokālo ansambļu konkursa Rīgas kultūrvēsturiskā novada otrās kārtas atlase, kurā savu sniegumu demonstrēs 12 Rīgas vokālie ansambļi, lai cīnītos par iespēju piedalīties gaidāmajos XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.

Ansambļu izpildījumā skanēs gan tautasdziesmas, gan laikmetīgā un senā mūzika, kā arī džezs. Koncertu apmeklēt aicināts ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis.

Latvijas vokālo ansambļu konkursa otrajā kārtā Rīgu pārstāvēs Latvijas Universitātes vīru vokālais ansamblis "Dancis", Latvijas Nedzirdīgo biedrības Strazdumuižas kluba vīru vokālais ansamblis "Senozols", Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" vokālais ansamblis "Putnu dārzs", VEF Kultūras pils vīru vokālais ansamblis, Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" vokālā ansambļa "Freska" senioru grupa "Krētas freska", VEF Kultūras pils latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis "Olūteņš", Kultūras un atpūtas centra "Imanta" vokālais ansamblis "Harmonija Rīgai", Rīgas Tehniskās universitātes postfolkloras grupa "Vecpilsētas dziedātāji", Pasaules kultūras biedrības "Vdohnovenije" vokālais ansamblis "Dušečki", Latvijas Universitātes senās mūzikas ansamblis "Canto" un Koncertorganizācijas "Ave Sol" Rīgas vokālā džeza grupa "Assembly Singers" un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" vokālais ansamblis "Teria". Koncertā dziedās arī vokālie ansambļi no Iecavas, Jaunolaines, Līgatnes, Aizkraukles, Olaines, Ķekavas, Misas un Mārupes.

Savukārt Latvijas vokālo ansambļu konkursa fināls notiks Dziesmu un deju svētku laikā - 30.jūnijā, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde".

Koncerta apmeklējums ir bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV