Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Romantisma mūzikas vakars Mākslas muzejā „Rīgas Birža”

Easyget.lv, 12.04.2013. 09:01

Svētdien, 21. aprīlī, plkst. 19.00 romantisma mūzikas vakarā Mākslas muzejā „Rīgas Birža” (Doma laukumā 6, Vecrīgā) uzstāsies pianiste Agnese Egliņa, baritons Rihards Millers un „Sinfonietta Rīga” mūziķu kameransambļi, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.
Romantisma mūzikas vakars Mākslas muzejā „Rīgas Birža”

No 16. februāra līdz 21. aprīlim Mākslas muzeja „Rīgas Birža” Lielajā izstāžu zālē skatītājiem ir atvērta izstāde „Romantisma laiks”. 70 gleznas no Jefa Rademakersa (Jef Rademakers) kolekcijas, kas ir viena no lielākajām holandiešu un flāmu 19. gadsimta glezniecības privātkolekcijām Eiropā, izstādes apmeklētājus ieved emociju pārpilnajā romantisma laikmetā. Romantisms kā virziens filozofijā, mākslā, literatūrā un mūzikā pauž noteiktu attieksmi pret dzīvi. Mākslas muzejs „Rīgas Birža” kopā ar „Sinfonietta Rīga” mūziķiem mēģinās rekonstruēt šīs sajūtas.

Valsts kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” dibināts 2006. gadā, par tā būtiskāko māksliniecisko uzdevumu uzstādot plaša spektra mūzikas interpretāciju – no baroka līdz laikmetīgās mūzikas darbiem. Orķestri veido 34 jauni mūziķi. Tā mākslinieciskais vadītājs jau kopš dibināšanas ir obojists un diriģents Normunds Šnē. „Sinfonietta Rīga” uzstājas ne tikai pilnā kamerorķestra sastāvā, bet arī kamermūzikas programmās, mūziķiem apvienojoties visdažādāko sastāvu ansambļos.

21. aprīļa koncerts piedāvās iespēju dzirdēt vairākus „Sinfonietta Rīga” mūziķu kameransambļus, atskaņojot romantisma meistaru Roberta Šūmaņa un Fēliksa Mendelsona skaņdarbus. Kopā ar „Sinfonietta Rīga” māksliniekiem uzstāsies arī pianiste Agnese Egliņa un baritons Rihards Millers.

„Sinfonietta Rīga” mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē par romantisma laikmetu mūzikā saka: „Romantisms vērienīgi paplašināja mūzikas horizontu – no mājas muzicēšanas līdz grandiozu ideju piepildītam simfonismam. Kamermūzikai komponisti uzticēja vistrauslākās un intīmākās sajūtas; ģeniālas atklāsmes un patiess sirsnīgums piepildīja veltījumus saviem tuvākajiem, kuri bieži bija gan šīs mūzikas pirmie interpreti, gan ieinteresēti klausītāji.”

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja „Rīgas Birža” kasē. Biļešu cena: pieaugušiem – LVL 5,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – LVL 3,00. Vietu skaits ierobežots.

Foto: Sinfonietta Rīga mūziķi. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV