Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ar vērienīgu koncertu Liepājā pieminēs Eduarda Rozenštrauha 95. gadskārtu

Easyget.lv, 15.04.2013. 15:37

5. maijā plkst. 17:00 Liepājas teātrī notiks lielkoncerts „Jasmīn baltais,mana mūža...”, pieminot Eduarda Rozenštrauha 95. gadskārtu.

"Par ikgadēju tradīciju man ir kļuvis organizēt veltījuma koncertu komponistam Eduardam Rozenštrauham.Šogad koncerts ir likumsakarīgs laika un vēstures atskata mirklis. Pašam E.Rozenštrauham paliktu 95, atmiņām par Atmodas laiku - 25,maniem skatuves soļiem -40, tāpēc arī izdevniecībā "Jumava" iznāks mana monogrāfiskā grāmata „Jasmīn baltais, mana mūža...Latvijas dziedātājas likteņstāsts”," stāsta dziedātāja un koncerta organizatore Indra Lintiņa.

Koncerta satura koncepcija ir balstīta uz grāmatā apskatītajiem dzīves un daiļrades periodiem.

1. daļa „Atmiņas dziesmās, dejā” būs veltīta bērnības pilsētai Liepājai un liepājniekiem, dziedātājas Indras Lintiņas mammai - ilggadējās Liepājas teātra aktrises Mirdzas Mālkalnes piemiņai. Šajā daļā skanēs Imanta Kalniņa, Valda Zilvera, Sandras Lūķes un arī Indras Lintiņas dziesmas. Jaukus brīžus sola Austra Pumpure un folkloras kopa „Atštaukas”.

Koncerta repertuārā iekļautas arī operu ārijas un dueti no operām, dziesmuspēlēm, mūzikliem. Spilgtu horeogrāfisku krāsu ienesīs Ineses Čačas veidotās miniatūras. Koncerta pirmo daļu vadīs Līga Jenča.

Koncerta 2.daļā, kurai dots nosaukums „Latviskajam un leģendārajam Eduardam Rozenštrauham-95”, atdzims aizmirstās un nezināmās E.Rozenštrauha dziesmas. Simboliska un leģendāra daudzos aspektos. Koncertā piedalīsies E.Rozenštrauha līdzgaitnieks - iemīļotais un populārais kinoaktieris Pauls Butkēvičs,kurš komponistu atceras jau no savas bērnības,kopā filmējušies vēsturiskajā R.Kalniņa filmā „Akmens un šķembas” jeb „Es visu atceros, Ričard”, kad „Zilais lakatiņš” tika aizliegts un izgriezts. Aktieris ir sagatavojis īpašu pārsteigumu.

Koncertā gaidāms arī E.Rozenštrauha dziesmas pirmatskaņojums.

Koncertā piedalīsies Liepājas A.Mockusa vadītie J.Raiņa 6.vidusskolas 5.-8. un Jauktais koris.

Skanīgais un pārliecinošais starptautisko teātru baritons Alvils Cedriņš izpildīs vērienīgās un populārās komponista dziesmas.

Inese Čača ar horeogrāfisko miniatūru ansambli „Vecrīga” izdejos populārā komponista daiļradi. Koncertu kuplinās arī LNO baleta soliste Natālija Samborska un LNO baleta mākslinieks Kristaps Lintiņš. Bet muzikālo fonu veidos mūziķi Sandra Lūķe, Reinis Galenieks, Ivars Pauls un Arvīds Platpers. Arvīs Platpers ir ne tikai lielisks diriģents,bet atraktīvs mākslinieks un akordeonists.

Paralēli koncertam notiks arī grāmatas „Jasmīn baltais,mana mūža...” atvēršanas svētki.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Liepājas teātra un Biļešu paradīzes kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV