Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Reinis Zariņš un LNSO pirmo reizi tiekas koncertā Balkānu noskaņās

Easyget.lv, 16.04.2013. 12:42

26. aprīlī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvā koncertu Balkānu noskaņās Jordana Kamdžalova vadībā, piedaloties pianistam, Lielās balvas laureātam Reinim Zariņam un solistei Neljai Kravčenko, informē orķestra pārstāve Sondra Lāce.
Reinis Zariņš un LNSO pirmo reizi tiekas koncertā Balkānu noskaņās

Ugunīgs temperaments, askētisks skaudrums un garīga apskaidrība ir tas neparastais emocionālais savienojums, ko būs iespēja baudīt Balkānu noskaņu pārpilnajā Nenova, Bartoka un Gurecka mūzikā.

Koncerts ir īpašs ne tikai ar kontrastu pārpilnām emocijām, bet arī ar mākslinieku debijām uz Lielās ģildes skatuves. Lielās mūzikas balvas laureāts Reinis Zariņš, kurš pazīstams kā solo mākslinieks un kamermūziķis un regulāri sadarbojas ar orķestriem Baltijas valstīs, Nīderlandē, Lielbritānijā, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un ASV, un pirmo reizi koncertēs kopā ar pašmāju LNSO.

Nelja Kravčenko ir starptautiski atzīta māksliniece un regulāra viesmāksliniece Sofijas, Ruses un Plovdivas operās (Bulgārijā). Dziedātāja uzstājusies koncertos un operas iestudējumos Bulgārijā, Austrijā, Vācijā, Francijā, Šveicē un arī viņai šī būs pirmā uzstāšanās Rīgā kopā ar LNSO un Jordanu Kamdžalovu.

Koncerta programmā:

  • Dimitrs Nenovs Tokāta
  • Bēla Bartoks Trešais koncerts klavierēm ar orķestri Mi mažorā Sz. 119, BB 127
  • Henriks Goreckis Trešā jeb „Skumjo dziesmu” simfonija op. 36, soliste Neļa Kravčenko

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Foto: Reinis Zariņš. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV