Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Sitaminstrumentu virtuozi Edgars Saksons un Andrejs Puškarevs koncertēs Siguldā

Easyget.lv, 17.04.2013. 09:33

Sestdien, 20.aprīlī, plkst. 18.00 Siguldas koncertzālē ,,Baltais flīģelis’’ koncertēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists Edgars Saksons un Kremerata Baltica orķestra solists, sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs.
Sitaminstrumentu virtuozi Edgars Saksons un Andrejs Puškarevs koncertēs Siguldā

Abi pieredzējušie mūziķi apvienojušies jaunā koncertprogrammā, kurā skanēs visdažādākie sitamie instrumenti - marimba, vibrafons, zvani, timpāni, šķīvji u.c. Programmā tiks atskaņoti K. Debisī, A. Pjacollas, R. Rodžersa, A. Mačavariani, P. Čaikovska, R. Dubras kompozīcijas, kā arī A. Puškareva improvizācijas sitaminstrumentiem.

Andrejs Puškarevs kopš 1999. gada ir orķestra Kremerata Baltica solists. Dzimis Ukrainā. Kijevas Mūzikas skolā apguvis klavierspēli un vēlāk Ukrainas Nacionālajā Mūzikas akadēmijā profesora A. Bļinova vadībā - perkusiju spēli. No 1995. gada Puškarevs kā vibrafonists koncertē solo koncertos, dažādos kameransambļos un orķestros savā dzimtenē Ukrainā, Eiropas valstīs un citur pasaulē.

A. Puškarevs ticis nominēts galvenajai balvai The New Names of Ukraine, kas ir viens no augstākajiem mūzikas apbalvojumiem Ukrainā. Kopš 2003. gada viņš raksta aranžējumus vibrafonam un vijolei, kuri atskaņoti kopā ar vijolnieku Gidonu Krēmeru pasaules ievērojamākajās koncertzālēs - Wigmore Hall Londonā, Sv Stefana Katedrālē Vīnē, P.Čaikovska zālē Maskavā. 2004. gadā viņam pieškirta Pro Europe Kultūras fonda balva. Kremerata Baltica orķestra sastāvā nominēts Grammy balvai 2001. gadā par ierakstu After Mozart un ECHO balvai 2002. gadā.

Edgars Saksons ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists, sitaminstrumentu grupas koncertmeistars. Absolvējis Jāz.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas sitaminstrumentu klasi pie V.Račevska. Edgars Saksons koncertējis orķestra Rīgas kamermūziķi un Kremerata Baltica orķestra sastāvos, sadarbojies ar Valsts Akadēmisko kori Latvija, Latvijas Radio kori, kori Kamēr, uzstājies solo koncertos Latvijā, ASV, Somijā. Bijis solists S.Gubaiduļinas Koncerta sitaminstrumentiem un orķestrim atskaņošanā un N.Rosauro Koncerta marimbai un orķestrim atskaņošanā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri Spānijā un Gibraltārā, Dž.Makmilana koncerta Veni, veni Emanuel atskaņošanā Eiroradio rīkotajā koncertā. 2011.gadā ir R.Zaļupes koncerta 10 timpāniem un simfoniskajam orķestrim pirmatskaņotājs. Koncertējis kopā ar Stīvu Reihu, Ludvigu Albertu, Džonatanu Hāsu. Edgars Saksons ir 2001.gada Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē: Darba dienās 10.00 –18.00, kases tālrunis 67974787 un,,Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās, kā arī www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas: www.sigulda.lv; wwwbaltaisfligelis.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV