Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

JVLMA Simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts “Parīzes šarms”

Easyget.lv, 19.04.2013. 17:18

JVLMA Simfoniskais orķestris sezonas noslēgumā pirmatskaņos jaunās komponistes Lindas Leimanes skaņdarbu Panel No.5
JVLMA Simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts “Parīzes šarms”

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ simfoniskais orķestris un diriģents Andris Vecumnieks aicina uz sezonas noslēguma koncertu “Parīzes šarms” ceturtdien, 25. aprīlī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē. Koncertā kopā ar orķestri muzicēs soliste flautiste Ilze Urbāne un savu pirmatskaņojumu piedzīvos jaunās komponistes Lindas Leimanes skaņdarbs Panel No. 5, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Izvēlētā koncertprogramma klausītājus ievadīs Parīzes šarmantajā gaisotnē, piedāvājot gan tās romantisko piesātinājumu (Sezārs Franks Simfonija d moll), gan uzburot tās gaisīgo eleganci un rotaļīgumu (Žaks Ibērs Koncerts flautai ar orķestri). Taču šī koncerta lielākā intriga neapšaubāmi ir Mūzikas akadēmijas studentes Lindas Leimanes jaundarbs simfoniskajam orķestrim - Panel No. 5  - asociāciju spēle, kas balansē uz robežas starp smaržas un skaņas priekšstatiem.

Jaunā komponiste Linda Leimane ir absolvējusi Dobeles mūzikas skolu un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolu, kurās padziļināti apguvusi klavierspēli un mūzikas teoriju un vēsturi. Šobrīd Linda studē Latvijas Mūzikas akadēmijā Kompozīcijas katedras doc. Rolanda Kronlaka klasē. Savā komponistes karjerā Linda veiksmīgi startējusi vairākos konkursos, tostarp, Pētera Vaska fonda un Jaunās mūzikas festivāla Arēna jaundarbu konkursos, iegūstot godalgotas vietas. Komponistei saista viss jaunais un viņa ar interesi iesaistās starpmediālos projektos.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļešu cena Ls 3; pensionāriem, studentiem, skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 1.

Foto: Linda Leimane. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV