Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Stokholmas koris St.Gertruds Kantorei koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 23.04.2013. 12:33

Piektdien, 10. maijā, ar koncertu Latvijā viesosies Stokholmas koris St.Gertruds Kantorei no Zviedrijas. Koncerts notiks Rīgas vecajā Sv.Ģertrūdes dievnamā, tā sākums plkst. 18.00.

Koncerta programmā galvenokārt iekļauta angļu komponistu mūzika. Programmas centrālais skaņdarbs ir Bendžamina Britena kantāte "Rejoice in the Lamb", starp citiem lielākiem sacerējumiem jāmin Edvarda Elgāra "Te Deum" un Fēliksa Mendelstona "How Lovely are the Messengers" no oratorijas "Paulus". Izpildīta tiks arī zviedru un citu tautu mūzika.

Stokholmas Sv.Ģertrūdes dievnama koris St.Gertruds Kantorei katru gadu īsteno ārzemju koncertbraucienu. Līdz šim koris ir viesojies Berlīnē un citur Vācijā, sniedzis koncertus Budapeštā, Sanktpēterburgā un daudzviet Zviedrijā. Korī dzied 55 vācu un zviedru koristi. Kori kopš 2001. gada vada diriģents Mihaēls Dīrkss (Michael Dierks), kura vadībā koris bagātina dievkalpojumus un sniedz regulārus kora mūzikas koncertus.

Koncertu Rīgas vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā apmeklēt ielūgti visi interesenti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV