Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Kaspars Zemītis uzstāsies Rīgas Domā ar īpašu koncertprogrammu

Easyget.lv, 24.04.2013. 09:55

Nākamo otrdien, 30. aprīlī, plkst. 19:00 Rīgas Domā uzstāsies akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis ar koncertprogrammu "Eklektika". Koncerta īpašie viesi – Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", diriģenta Māra Sirmā vadībā, "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets un Renārs Kaupers.

Tik plaša un daudzveidīga ģitāras programma Doma katedrālē vēl nebūs skanējusi. Mākslinieks to plāno piepildīt gan ar senu, gan ar mūsdienīgu mūziku - Bahs un tautas dziesmas, tango un Maikls Džeksons, Emīla Dārziņa melanholiskais valsis. Speciāli Rīgas Doma koncertam Kaspars Zemītis radījis jaunu skaņdarbu - "Vētra klusumā", kurā autors ir centies paplašināt instrumenta izmantošanas iespējas.

Koncerta īpašie viesi ir "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, ar kuriem Kasparam Zemītim ir izveidojusies laba sadarbība, un koncertā tas atskaņos autora skaņdarbu "Agnus Dei", kā arī citus skaņdarbus. Ģitārspēles melodijas papildinās arī Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā, atskaņojot Kaspara Zemīša dziesmu "Mēnessnakts", kuru mūziķis komponējis diriģenta aicināts. Koncertā piedalīsies arī ģitārista muzikālais biedrs un līdzšinējais sabiedriskās kustības "Mans Doms" atbalstītājs Renārs Kaupers.

Kaspara Zemīša koncerts "Eklektika" ir viens no īpašajiem projekta "Mans Doms" organizētajiem koncertiem, kuru biļešu ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidei. Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv. Biļešu cena ir Ls 7, studentiem, skolēniem un pensionāriem Ls 5. Līdz 7 gadu vecumam bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV