Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Turpinās koncertcikls "Muzikālās otrdienas"

Easyget.lv, 29.04.2013. 15:45

30. aprīlī Rīgas sv. Pētera baznīcā Muzikālās otrdienas koncertā uzstāsies Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas simfoniskais orķestris.

Rīgas Sv.Pētera baznīcas Muzikālās otrdienas atšķir būtisku lappusi Rīgas koncertdzīvē, iepazīstinot valsts galvaspilsētas publiku ar jaunajiem, topošajiem mūziķiem. Koncertprogrammas regulāri sniedz ieskatu Rīgas mūzikas skolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāju un studentu iestudētajos klasiskās mūzikas piemēros. Muzikālais notikums ļauj klausītājiem izbaudīt baznīcas arhitektūras majestātisko klātbūtni un iepazīties ar Rīgas muzikālās dzīves aktualitātēm.

Tā ir mūzika, kas uzrunā cilvēka iekšējo pārdzīvojumu un dvēseles pasauli, emocionālā muzikālajā vēstījumā atklājot jūtas un kaislības, stāstot par dabu un fantāzijas ceļojumiem, par sapņiem, cerībām un Visumu. Skaņkārtās nereti ieskanas liriska un apcerīga noskaņa, kā būtisku izvirzot mūžīgo konfliktu starp sapni un īstenību un manifestējot muzikālajās partitūrās garīgā skaistuma etalonu.

Koncertam 30. aprīlī 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas simfoniskā orķestra pedagogs, orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Boļeslavs Voļaks programmai izraudzījies Žorža Bizē, Emīla Dārziņa, Johanesa Brāmsa, Antonio Vivaldi, Gaspara Kassado un Viļņa Salakas skaņdarbus.

Ieejas maksa Ls 1, skolēniem un pensionāriem Ls 0,50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV