Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Latvijas Radio kora solisti aicina uz koncertu "Sola fide"

Easyget.lv, 30.04.2013. 18:37

Svētdien, 5.maijā, plkst.19 Rīgas Domā notiks Latvijas Radio kora solistu grupas koncerts "Sola fide" ("Vienīgi ticība"), informē koncerta diriģents Pēteris Vaickovskis.

Koncertā izskanēs viduslaiku himnas - laudas, renesanses laika komponista Džona Tavernera mesa un mūsdienu skaņražu Arvo Perta un Gevina Braiersa darbi.

Koncerta programmā iekļautie pazīstamā igauņu skaņraža Perta opusi "Annum per annum", "The Beatitudes" ērģelēm un korim, kā arī cikls ērģelēm "Trivium" un mazāk atskaņotā mūsdienu angļu komponista Braiersa skaņdarbi "On Photography" korim, ērģelēm un klavierēm un "Lauda 22" korim "a cappella".

Viduslaiku un renesanses laikā radītā mūzika ir atstājusi ļoti spēcīgas tradīcijas, tieši tādēļ šo koncertprogrammu caurvīs 13.-14.gadsimta anonīmu komponistu garīgās himnas jeb laudas un 16.gadsimta angļu lielmeistara Tavernera "Western Wind Mass" korim "a cappella", pārstāvot renesanses laika centrālo žanru - mesu.

Koncertā līdzās Latvijas Radio kora solistu grupai piedalīsies arī ērģelniece Ilze Reine un pianiste Dace Kļava, bet tā mākslinieciskais vadītājs un diriģents būs Vaickovskis.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Rīgas Doma kasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV