Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Tête-à-Tête 20 epizodēs - džeza leģenda Daniels Kramers

Easyget.lv, 02.05.2013. 16:17

Tête-à-Tête 20 epizodēs - džeza leģendas Daniela Kramera koncerta tiešraide un meistarklase Latvijas Mūzikas akadēmijā  

7.maijā plkst.19.00 Latvijas Radio programmā Klasika izskanēs Krievijas instrumentālā džeza leģendas, Maskavas konservatorijas džeza improvizēšanas klases dibinātāja, aktīva koncertmākslinieka un džeza virtuoza Daniela Kramera koncerta „Džeza spēles” tiešraide no Latvijas Radio 1.studijas. Koncertā piedalīsies arī Māris Briežkalns (sitamie instrumenti) un Toivo Unts (kontrabass, Igaunija).

8.maijā plkst.12.00 pianists sniegs atklāto bezmaksas meistarklasi Latvijas Mūzikas akadēmijas Kamerzālē, vērot meistarklasi aicināti visi interesenti. Koncerts un meistarklase notiek Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas Tête-à-Tête 20 epizodēs ietvaros.

Daniels Kramers ir viens no krievu džeza skatuves vadošajiem mūziķiem, unikāls pianists un komponists, kā arī vairāku Krievijas džeza festivālu mākslinieciskais vadītājs un džeza izpildītāju konkursu organizētājs. Pasaulē viņa spēles meistarību novērtē visās džeza mūzikas stilistikās, sākot no tradicionālā džeza līdz avangardam. Jau 1988. gadā sācis aktīvu starptautisku koncertdarbību, kas ietver gan solokoncertus, gan sadarbību ar pasaulslaveniem simfoniskajiem orķestriem, dalību starptautiskos džeza un akadēmiskās mūzikas festivālos, kā arī kopīgus projektus ar virkni Eiropā atzītu džeza mākslinieku. Viņa koncerti notikuši Francijā, ASV, Spānijā, Austrālijā, Čehoslovākijā, Itālijā, Zviedrijā, Ungārijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Somijā, Ķīnā, Āfrikas un Centrālamerikas valstīs.

Daniels Kramers ir Maskavas Valsts konservatorijas mācībspēks un Džeza improvizācijas klases dibinātājs, kā arī Maskavas Moderno mākslu universitātes Džeza katedras vadītājs. 1995. gadā uzsācis koncertciklu Džeza mūzika klasiskajās koncertzālēs, kas turpina pulcēt klausītājus lielākajās Krievijas akadēmiskās mūzikas koncertu norises vietās. Maestro Daniels Kramers 2012. gadā ieguvis Krievijas Tautas skatuves mākslinieka nosaukumu.

Koncerta tiešraidē piedalīsies arī Māris Briežkalns (sitamie instrumenti) un Toivo Unts (kontrabass, Igaunija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV