Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Pērkons un Autobuss debesīs 4. maija koncertos Rīgā

Easyget.lv, 03.05.2013. 15:04

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Rīgas centrā un priekšpilsētās notiks virkne koncertu

4. maijā plkst. 14.00 svētku koncerts Kultūras un atpūtas centrā Imanta, Anniņmuižas bulvāŗī 29, pulcēs leģendārās latviešu rokgrupas Pērkons fanus. Koncertprogrammā „Sapumpurots zars” dziesmota tikšanās ar komponistu Juri Kulakovu, solistiem Ievu Akurāteri, Raimondu Bartaševiču, basģitāristu Juri Sējānu, soloģitāristu Leonu Sējānu un bundzinieku Ikaru Ruņģi. Atmodas laika bardi vēl astoņdesmitajos simbolizē jaunu domāšanu un jaunu muzikālo gaumi. Īpaši populāras Pērkona izpildījumā ir dziesmas ar Klāva Elsberga un Māra Melgalvja vārdiem. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas rezervējami pa tālruni 67181937.

Kultūras centrā Iļģuciems plkst. 13.00 notiks svētku koncerts „Sveicam Tevi, Latvija!”. Rīgas Porcelāna muzejā no 11.00 līdz 18.00 notiks Valsts svētku darbnīcas. Sv.Pētera baznīcā plkst. 17.00 skanēs Vīru koru koncerts. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinības Aleksandra Čaka muzejā ilgs no plkst. 12.00 līdz 14.00.

Jaunajā Kultūras pilī Ziemeļblāzma - parkā, lielajā zālē un kamerzālē plaša svētku koncertprogramma ar Andra Ērgļa, Laura Reinika, Yenny May, Žorža Siksnas, Markusa Rivas, Ievas Kerēvicas un citu solistu, muzikālo kolektīvu un koru piedalīšanos.

11. novembra krastmalā notiks koncerts „Laiks svinēt” ar dīdžeju un jauno grupu piedalīšanos, bet no plkst.19.00 līdz 22.00 vakarā uz lielās skatuves notiks svētku lielkoncerts „Samīļo Latviju jeb pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums”, kurā muzikālos priekšnesumus sniegs pazīstamākie latviešu solisti, TV 3 šova „Koru kari” dalībnieki, bet koncerta noslēgumā paredzēta grupas „Instrumenti” uzstāšanās.

Vērmanes dārzā no plkst. 12.00 līdz 18.00 norisināsies svētku programma „Pilsēta ziedoņa krāsās”. Koncertā piedalīsies Tautas deju ansamblis Dzintariņš. Rīgas Doma zēnu koris, Knīpas un knauķi, Rīgas pilsētas Tautas deju ansambļi, Zemessardzes koris Stars, solisti Līga Priede un Uģis Roze, čellu ansamblis Dream Team, vīru vokālais kvartets Harmonija Rīgai, Haralds Sīmanis, Ilze un Andris Gruntes.

Plkst. 17.00 Vērmaņdārzā Rīgas kamerkoris Ave Sol un grupa Autobuss debesīs atskaņo Imanta Kalniņa oratoriju ar Imanta Ziedoņa vārdiem „Dzejnieks un nāra”. Solisti Annija Putniņa un Marts Kristians Kalniņš.

Parka teritorijā visu dienu darbojas radošas darbnīcas Krāsu kvartāli.

Vakarā Vērmanes dārza estrādē norisināsies rokmūzikas koncerts "Baltijas Rok-raksti", kurā uzstāsies Baltijas valstu folkroka un folkmetāla grupas – Skyforger, Žalvarinis un Metsatöll.

Foto: Grupa Pērkons. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV