Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Bezmaksas koncertā Latvijā uzstāsies izcils blūza duets

Easyget.lv, 09.05.2013. 09:56 | komentāri (1)

10. maijā plkst. 19:30 kultūras centrā ”Berģi” uzstāsies amerikāņu blūzmenis Jimmy Z un ģitārists Slidin’ Slim no Zviedrijas.
Bezmaksas koncertā Latvijā uzstāsies izcils blūza duets

Dinamiskais blūza duets, kura sastāvā ir viens no izcilākajiem Zviedrijas blūza ģitāristiem Slidin' Slim un saksofona un mutes harmoniku leģenda Jimmy Z, pēdējo gadu laikā ar savu enerģētiku un meistarību ir piepildījis gan neskaitāmas koncertzāles un nelielus klubus, gan starptautiska mēroga blūza festivālus visā pasaulē. Katrs viņu koncerts ir gaidīts un izpelnās gan kritikas atzinību, gan papildina viņu uzticamo fanu pulku. Līdz Šim duets ir paguvis izdot divus albumus - “Transatlantic Blues“ (2010) un “Back For More” (2011). Savas 2013. gada Eiropas turnejas “Back For More...Again” ietvaros duets pirmo reizi viesosies arī Latvijā, 10. maijā sniedzot bezmaksas koncertu Kultūras centrā “Berģi”, informē koncerta rīkotājs Normunds Kalniņš.

Dzimis Sakramento, Kalifornijā, James 'Z' Zavala profesionāla mūziķa gaitas uzsāka 1970. gadā. Pirmais pakāpiens karjerā bija sadarbības uzsākšana ar Rodu Stjuartu (Rod Stewart) 1980. gadā, kad viņš tika uzaicināts spēlēt saksofonu un mutes harmonikas britu rokera grupā pasaules turnejas ietvaros. Abu mūziķu sadarbība turpinās neskaitamās ierakstu sesijās un Jimmy Z ir dzirdams daudzos Stjuarta studijas albumos. Tālāk seko pasaules turneja kopā ar Eurythmics un ilggadēja sadarbība ar Etu Džeimsu (Etta James) līdz pat viņas pēdējam elpas vilcienam. Savas karjeras laikā Jimmy Z ir kļuvis par ļoti pieprasītu un universālu sesiju mūziķi. Būdams pārliecināts blūzmenis, viņš ir iedvesmojis un ar savu meistarību papildinājis vairāk nekā 1000 visdažādāko žanru mākslinieku koncertus un studijas ierakstus. Lūk, spilgtākie no tiem: Berijs Vaits (Barry White),Bon Džovi ( Bon Jovi), Deivs Stjuarts (Dave Stewart), Deivids Kaverdeils (David Coverdale), Dr Dre, Eurythmics, Meisija Greja (Macy Gray), Slash's Snakepit, Toms Petijs (Tom Petty), Yes, Zigijs Mārlejs (Ziggy Marley) u.c. Eurythmics līderis Deivs Stjuarts savulaik izteicās un atļāva savu vērtējumu citēt publiski: “Jimmy Z neapšaubāmi ir labākais blūmīzerists visā Visumā! Eurythmics turnejā simtiem tūkstoši cilvēku visā pasaulē par to pārliecinājās".

Mūziķis ir izdevis arī četrus solo albumus. Savā ierakstu studijā viņš ieraksta un producē skaņdarbus mūzikas bibliotēkām, filmām un radio, un TV reklāmām. Mākslinieks labprāt dalās savā pieredzē un atmiņās, rakstot blogu “The Confessions of Glorified Sideman”. Patlaban viņš ir grupas The Sons of Etta muzikālais vadītājs, kā arī aktīvi koncertē ar savu kolektīvu Jimmy Z & Z Tribe, kuru redzēsim IV Blūza svētkos Siguldā 27. jūlijā.

Zviedru ģitārists Anderss Landelius (Slidin' Slim) uzaudzis, klausoties Džeriju Lī (Jerry Lee), Čaku Beriju (Chuck Berry) un Fats Domino. Savu pirmo rokgrupu viņš izveidoja 12 gadu vecumā, taču drīz vien pievērsās Delta Blues un ir palicis uzticīgs šim žanram līdz pat šodienai. Mūziķis ir izdevis vairākus albumus, koncertējis visā Skandināvijā, Dānijā, Polijā, Nīderlandē un ASV. 2011.gadā viņš ieguva Skandināvijas blūza prestižāko balvu - Janne Rosenqvist Memorial Prize, bet 2012. gadā pārstāvēja savu valsti Eiropas prestižākajā blūza notikumā “Eropean Blues Challenge” Berlīnē.

Koncerts notiek, sadarbojoties Garkalnes novada pašvaldībai un Latvijas Blūza atbalsta biedrībai kopīga projekta “Blūza svētki iesaka” ietvaros. Tā rīkotāji arī turpmāk sola virkni līdzīgu pasākumu, lai parādītu publikai blūzu visā tā daudzveidībā visa gada garumā.

Norises vieta: Kultūras centrs ”Berģi”. Rīga, Brīvības gatve 455, LV-1024 (pie Berģu kalna viadukta virzienā uz Rīgu). Vietas pie galdiņiem kultūras centrā ”Berģi” var rezervēt pa e-pastu: lbab@inbox.lv.

Resursi internetā:
www.slidinslim.com
www.ztribe.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV