Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Klavieru kvartets RIX aicina uz 20 gadu jubilejas koncertu

Easyget.lv, 09.05.2013. 15:28

Piektdien, 10. maijā plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē notiks klavieru kvarteta RIX 20 gadu jubilejas koncerts „The best of Rix Piano Quartet”, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

RIX klavieru kvartets ir dažādās pasaules malās dzīvojošu četru draugu un domubiedru grupa: pianists Jānis Maļeckis ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, divkārtējs JVLMA un Swedbank Gada balvas ieguvējs; vijolnieks Sandis Šteinbergs strādā pasaulslavenajā orķestrī Kremerata Baltica, altiste Ilze Kļava ir Bergenas filharmoniskā orķestra altu grupas koncertmeistare, bet čellists Reinis Birznieks spēlē Tamperes Filharmonijas orķestrī. Mūziķi satiekas, lai veidotu koncertprogrammas, mēģinātu un uzstātos Latvijas koncertzālēs. Kvarteta koncerti notikuši arī ASV, Čehijā, Īrijā un Skandināvijas valstīs. Šoreiz mūziķi sanākuši kopā, lai nosvinētu kvarteta pastāvēšanas 20 gadu jubileju. Koncertā dzirdēsim F. Bridža Fantāziju klavieru kvartetam, A. Dvoržāka Klavieru kvartetu Es dur op. 87 un G. Pelēča pirmatskaņojumu Rudens ainavas klavieru kvartetam (ar Jāņa Maļecka un Edmunda Mickus foto montāžu).

Biļešu cena Ls 1. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV