Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Austra Pumpure uzstāsies Mātes dienas koncertā

Easyget.lv, 09.05.2013. 15:36

12.maijā, Mātes dienā, plkst. 12.00 Kultūras pils Ziemeļblāzma aicina uz Austras Pumpures koncertu.
Austra Pumpure uzstāsies Mātes dienas koncertā

Pirms diviem gadiem harizmātiskā dziesminiece Austra Pumpure saņēma Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu par Mūža ieguldījumu. Austras Pumpures popularitāte aizsākas ar īpašu Imanta Kalniņa dziesmu izpildījumu personiskā, pieklusinātā, dvēseliski uzrunājošā manierē, piesaistot koncertiem vairākas komponista un Austras Pumpures tandēma fanu paaudzes. Viņas audzēkņu - Austras bērnu vidū ir pazīstamākie Latvijas bardi un folkmūzikas izpildītāji.

Austras Pumpures dziedājums neprasa orķestra vai ansambļa klātbūtni balss pavadījumam, bet ir balss un ģitāras izpildījuma izjustas saskaņas sintēze, klausītāju apburot ar savu pirmatnējo spēku un īpašo skanējumu.

Talantu Austra mantojusi no tēva, kurš, vadt Nīcas un Bārtas pūtēju orķestri, piedāvāja meitai spēlēt akordeonu, kas kļūst par Austras pirmo Liepājas teātrī spēlēto instrumentu. Vēlāk viņa iemācās spēlēt kokli. Izrādēs Austra dzied un dejo, atveido nelielas lomas, strādā kā koncertmeistare un Liepājas teātris kļūst par viņas otrajām mājām, bet dziesminieces izteiksmīgā, aizlauztā balss aizrauj bardu mūzikas cienītājus visā Latvijā. Ar Austras Pumpures koncertiem Latvijā sākas jauna dziedāšanas kustība - publikas līdzdziedāšana.

Sešdesmito gadu vidū Austra Pumpure Imanta Kalniņa dziesmas sāk dziedāt tikai sev par prieku un dzied tās draugu kompānijās ar ģitāru rokās. Pirmais publiskais Austras Pumpures koncerts Rīgā notiek režisora Oļģerta Krodera mudināts. Laika gaitā dziedātāja izveidojusi veselas piecas Imanta Kalniņa dziesmu programmas, kurās skan melodijas no izrādēm „Mīla, džezs un velns”, „Kapteiņa Granta bērni”, „Princis un ubaga zēns”, „Trīs musketieri”, „Laimes lācis”, „Lilioms” un citas. Austras Pumpures repertuārā nav tikai Imanta Kalniņa skaņdarbi, viņa katram koncertam izvēlas programmu, kas izceļas ar dziļi individuālu balss un muzikālo izpildījumu. Austra Pumpure ir dvēseles dzejniece- dziedātāja, kas nāk pie klausītājiem ne tādēļ, lai uzstātos publikas priekšā, bet lai muzikālā vēstījumā stāstītu par mums un mazliet arī par sevi.

Dziesminiece šogad svinēs savu astoņdesmit piekto dzimšanas dienu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV