Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Latīņamerikas mūzikas zvaigzne Gabija Morīno Latvijā jau nākamnedēļ

Easyget.lv, 09.05.2013. 15:47

Ieskandinot festivālu LiveFest 2013, maija vidū ar trīs koncertiem Latvijā uzstāsies gvatemaliešu izcelsmes dziedātāja Gabija Morīno.
Latīņamerikas mūzikas zvaigzne Gabija Morīno Latvijā jau nākamnedēļ

Gabija Morīno (Gaby Moreno) ir pasaulē atzīta dziedātāja un dziesmu autore, kura dzimusi Latīņamerikā 1981.gadā. 19 gadu vecumā viņa pārcēlusies uz Losandželosu, kur strauji uzplaukusi dziedātājas karjera – noslēgts līgums ar Warner Brothers, izdoti vairāki albumi un sākusies aktīva koncertdarbība. Karjeras laikā Gabijai Morīno bijusi iespēja uz vienas skatuves uzstāties gan ar Bono, gan Rikiju Mārtinu.

„Gabija Morīno ir nākamais lielais vārds pasaules mūzikā, kuras talantu novērtējušas vairākas mūzikas autoritātes. Viņa tikko pabeigusi koncerttūri kopā ar latīņamerikas zvaigzni Rikardo Arhonu un šobrīd koncertē kopā ar aktieri un dziedātāju Hjū Lauriju (Dr.Hauss). Man ir liels prieks, ka izdevās ieplānot koncertus arī Latvijā un tieši Gabija Morīno aizsāks šīs vasaras Live Fest festivālu,” vēsta aģentūras Live Fest vadītājs Ojārs Grasmanis.

Gabija Morīno ir talantīga māksliniece un dziesmu autore, kas savas dziesmas izpilda gan angļu, gan dzimtajā spāņu valdodā. Mūziķe kopā ar grupu izpilda autentisku mūziku indie-folk stilā, īpaši tuvs viņai ir džezs, blūzs un soul mūzika. Vairāki mūzikas kritiķi Gabiju atzinuši par pēdējās desmitgades spilgtāko debiju Latīņamerikas mūzikā, un viņa tiek dēvēta par jauno Noru Džonsu vai Dženisu Džoplinu. Retro – soul skanējuma dēļ māksliniece nererti tiek salīdzināta arī ar Eimiju Vainhausu.

Latvijā Gabija Morīno atklās mūzikas festivālu Live Fest 2013 un sniegs trīs koncertus - 14. maijā Kultūras centrā “Berģi”, 15. maijā Preiļu Kultūras centrā un 16. maijā Kalnciema Kvartālā Rīgā.

Mūzikas festivāls LiveFest 2013 šogad norisināsies vairākās Latvijas pilsētās - 30. jūnijā Dzintaru koncertzālē skatītājiem būs iespēja baudīt īstu rokkoncertu ar latviešu roka leģendām un īpašajiem viesiem no Lielbritānijas grupu Animals and Friends. 17. augustā Kuldīgā uzstāsies 70. gadu britu glamroka supergrupa Slade , savukārt 30. augustā, festivāla noslēgumā Dzintaru koncertzālē notiks grandiozs Sweet Soul Music Revue šovs, kura laikā skatītājiem būs iespēja doties aizraujošā ceļojumā labākajā šī laikmeta amerikāņu soulmūzikā.

Biļetes uz Gaby Moreno un citiem koncertaģentūras Live Fest koncertiem pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Resursi internetā:
http://www.gaby-moreno.com
http://www.livefest.lv

Foto: Gabija Morīno. Foto (c) Kevin Scanlon

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV