Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Mūzika un jauno mediju māksla Totaldobže mākslas centrā

Easyget.lv, 13.05.2013. 11:00

18. maijā Totaldobže mākslas centrs piedāvās baudīt Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kompozīcijas nodaļas studentu un Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas nodaļas studentu elektroakustisko mūziku un skaņas instalācijas, informē mākslas centra pārstāve Austra Straume.

Mūzikas akadēmiju pārstāvēs topošie komponisti Linda Leimane, Platons Buravickis, Jānis Ķirsis, Jevgēņija Fedorenko un Jachin Pousson. Savukārt no Liepājas izskanēs Arta Kupriša, Andra Vētras, Anetes Grāvelsiņas, Līvijas Daudzes, Reiņa Naļivaiko u.c. autoru skaņdarbi un skaņas instalācijas, kā arī gaidāma audiovizuālās grupas Trihars uzstāšanās.

JVLMA jaunie komponisti studē kā instrumentālās mūzikas komponisti un koncertā dzirdamie darbi ir vieni no pirmajiem mēģinājumiem elektroakustiskās mūzikas laukā. Viņu darbos tiek apvienots dzīvais izpildījums – dzejas lasījumi, vijole, čells, kokle un elektronika.

LiepU Jauno mediju mākslas studenti prezentē citu estētiku - skaņas moduļa ietvaros tapušie darbi ir akusmātiskas kompozīcijas, kurās izmantots modulārais sintezators un semplēšanas tehnikas. Līdzās tām Totaldobžē tiks izstādītas vairākas skaņas instalācijas. Nobeigumā uzstāsies audiovizuālā improvizācijas grupa Trihars, kuras sastāvā darbojas trīs Jauno mediju mākslas studenti.

Koncerta sākums 21:00, ieeja bez maksas. Totaldobže mākslas centrs, Ūnijas iela 8, k-2.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV