Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Kārķu baznīcā uzstāsies Sinfonietta Rīga pūtēju kvintets

Easyget.lv, 15.05.2013. 12:15

Svētdien, 19.maijā, pulksten 16.00 Kārķu baznīcā notiks koncerts „Pastaiga mūzikā ar Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu”.

Koncertā uzstāsies starptautisku atzinību guvuši mūziķi flautiste Ilona Meija, obojists Pēteris Endzelis, klarnetists Guntis Kuzma, mežradznieks Artūrs Šults un fagotists Jānis Semjonovs.

Koncertprogrammas mērķis ir veicināt interesi par klasisko mūziku, atskaņojot interesantus skaņdarbus, papildinot tos ar saistošiem stāstiem par skaņdarbiem, komponistiem, mūziķa darba specifiku un neparasto ikdienu. Piemēram, programmā iekļautais Lučiāno Berio „Op. Nr. Zoo” ir asprātīgs skaņdarbs, kur, pamīšus instrumenta spēlei, mūziķi lasa dzejas rindas. Savukārt, Ferenca Farkāša „Piecas senas Ungāru dejas” ir smalki un niansēti instrumentēts 5–daļīgs skaņdarbs, kurā izcili attēlotas senās raksturdejas, kas atklāj klasiskās mūzikas daudzveidību un aizrautību.

Koncerts notiek ar apvienības „Latvijas Koncerti”, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Valkas novada domes un Kārķu pagasta atbalstu, tā mērķis padarīt pieejamāku profesionālo mākslu lauku reģionos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV