Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ģitāras virtuozs Antonio Forcione koncertēs Kalnciema kvatālā

Easyget.lv, 17.05.2013. 13:31

„Bushmills LIVE” Kalnciema kvartālā pasākumu sērijas ietvaros 23. maijā notiks mūsdienu ģitāras virtuoza Antonio Forcione brīvdabas koncerts. Koncertu iesildīs džeza mūziķi „Jāņa Ruņģa klātbūtne”.

Antonio Forcione – dēvēts par akustiskās ģitāras Džimiju Hendriksu; laikraksts „The Guardian” viņu nodēvējis par vienu no mūsdienu izcilākajiem ģitāristiem.

Latvijas publikai Antonio Forčiones virtuozā ģitārspēle jau pazīstama pēc izpārdotajiem koncertiem mūzikas festivālā „Rīgas Ritmi”.

Dzimis mazā ciematiņā Adrijas piekrastē, Antonio Forcione savu pirmo muzikālo grupu nodibina jau 13 gadu vecumā. Tam seko studijas Ankonas Mākslas Institūtā un tēlnieka diploms. Vēlāk Antonio Romā apgūst mūziku un skatuves mākslu – kā mīms. 1983. gadā viņš pārceļas uz Londonu lielākas iedvesmas meklējumos.

Jaunais ģitārists, kas, ierodoties Londonā, nezināja pat angļu valodu, jau pēc diviem mēnešiem kļūst par zvaigzni. Uzvara BBC televīzijas rīkotajā koncertā nodrošināja atpazīstamību un radās iespēja kopā ar “Barclay James Harvest” doties Eiropas tūrē ar kulmināciju koncertā Vemblija stadionā, kopumā uzstājoties 300 000 lielai auditorijai.
Kopš tā laika Antonio Forčione uzstājies visā pasaulē. Inovatīvā pieeja klasiskajam un šķietami tik pazīstamajam ģitāras skanējumam padarījusi viņu no virtuoza ģēnija par kritiķu un publikas mīluli. Forčiones šarmantā personība un prasme noturēt publiku vienā elpas vilcienā, iedvesmojot un arī sasmīdinot, piepilda teātrus un koncertzāles ar visdažādāko vecumu un interešu cilvēkiem visā pasaulē.

Antonio Forčione ir viens no apdāvinātākajiem un izdomas bagātākajiem izpildītājiem. Viņš lauzis vispārpieņemtos priekšstatus par ģitārspēli kā džeza, tā arī spāņu, afrikāņu, brazīliešu mūzikas un improvizāciju jomā. Māksliniecisks, dedzīgs un jaunām, radošām idejām bagāts - Antonio Forčione dēvēts par patiesi izcilu mākslinieku. Kā radoša personība viņš vienmēr ir neparedzams, viņa mūzika un sniegums - izsmalcināti, humora un kaislību pārpilni.

2001. gadā Forčione Edinburgas festivālā ieguva "Best Spirit of the Fringe Award", 2009. gadā atzīts par gada mūziķi Itālijā - šie ir vien daži viņa sasniegto mūzikas virsotņu tituli.

Lai veicinātu jauno, neatkarīgo mākslinieku un indie mūzikas stila attīstību Latvijā, senākā Īrijas viskija darītava Bushmills atbalsta koncertu sēriju „Bushmills LIVE” Kalnciema kvartālā. Bushmills aicina izbaudīt trīs lieliskus koncertus sirsnīgā gaisotnē draugu lokā Kalnciema kvartālā ar ārzemju un galvenokārt pašmāju izpildītāju piedalīšanos. Antonio Forcione ir pirmais no „Bushmills LIVE” koncertiem.

Koncertvakara sākums no 19.00. Pasākumā ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV