Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Saksofonu kvartets n[ex]t move koncertēs Rīgas Sv.Pētera baznīcā

Easyget.lv, 21.05.2013. 12:08

28.maijā plkst.18:00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā saksofonu kvartets n[ex]t move klausītājiem piedāvā jaunu koncertprogrammu.

Kā viens no centrālajām notikumiem koncertā būs n[ex]t move vadītājas un mūzikas autores Ingas Meijeres svītas „Ziedu stāsti” eifonijam un saksofonu kvartetam pirmatskaņojums. Svīta ir pirmais latviešu autora skaņdarbs šādam sastāvam. Ideja par kompozīciju šim instrumentu salikumam radusies tāpēc, ka eifoniju radījis tas pats meistars, kas saksofonu, – Ādolfs Sakss, tikai 10 gadus vēlāk, un tā skanējumu bieži pielīdzina cilvēka balsij.

Eifonija solo koncertā izpildīs NBS orķestra solists, LR Zemessardzes orķestra diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas absolvents Andis Karelis.

Koncertu kuplinās dziedātāja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas doktorante, vokālās studijas VOX ART pedagoģe, dziedātāja Ieva Vēvere ar oriģināldziesmām, kurām speciāli šim koncertam Inga Meijere veidojusi jaunus aranžējumus.

Koncerta programmā būs dzirdamas arī Johana Sebastiana Baha, Kloda Debisī, Enjo Morikones un Silvana Talles kompozīcijas.

Saksofonu kvartets n[ex]t move piedalījies Urkult festivālā Zviedrijā, koncertējis gan Zviedrijas, gan Latvijas skolās un kultūras namos, koorporatīvos pasākumos Baltijas valstīs, devies trīs koncertbraucienos uz Indiju, un ar panākumiem piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā. n[ex]t move ir arī sadarbojies ar zviedru dziedātāju Beatrice Aurore, ēnu teātra aktieriem Latvijas Koncertu organizētajā izrādē Alise Brīnumzemē, režisoru Uģi Brikmani, horeogrāfi Regīnu Kaupužu un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu Rīgas Svētkiem veltītajā uzvedumā 11.novembra krastmalā. Kvartets n[ex]t move ir arī Radio SWH konkursa „Ielu muzikants 2013“ uzvarētājs, kā arī koncertējis Latvijas vēstniecībās Stokholmā un Oslo.

Saksofonu kvarteta n[ex]t move dalībnieces Inga Meijere – soprāna/alta saksofons, Baiba Tauriņa – alta saksofons, Katrīna Kivleniece – tenora saksofons un Anete Levica – baritona saksofons, ir arī LR Zemessardzes orķestra mūziķes.

Koncerts notiks Muzikālo otrdienu ietvaros.

Kvarteta n[ex]t move mājas lapa: www.nextmove.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV