Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā uzstāsies Jēlas Universitātes pūtēju koncertorķestris

Easyget.lv, 21.05.2013. 16:03

Svētdien, 26. maijā plkst. 16.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē koncertēs Jēlas Universitātes pūtēju koncertorķestris mākslinieciskā vadītāja Tomasa Dafija vadībā.

Koncerta programmā iekļauti Č. Aivza, R. Vāgnera, Dž. Gēršvina, T. Dafija, I. Stravinska, H. Filmora un Dž. Makeja skaņdarbi. Ieeja koncertā bez maksas.

Jēlas Universitātes pūtēju koncertorķestris ir viens no tradīcijām bagātākajiem augstskolu pūtēju orķestriem pasaulē, un tā sastāvā ir ap 60 mūziķu. Orķestris ir izpelnījies lielu ievērību, gan ASV, gan citviet pasaulē, pateicoties plašajam repertuāram – no kamermūzikas līdz publikas iemīļotiem maršiem, teatralizētiem uzvedumiem un pat repa integrēšanai klasiskajā mūzikā.

Jēlas Universitātes pūtēju koncertorķestris ir pirmais ASV koledžas orķestris, kas jau 1956. gadā devies Eiropas tūrē. Kopš tā laika orķestris īstenojis jau 24 koncerttūres visā pasaulē. Neskatoties uz koncertu ārkārtīgi plašo ģeogrāfiju, šī ir pirmā orķestra viesošanās Latvijā.

Orķestra mākslinieciskais vadītājs Tomass Dafijs (Thomas C. Duffy) ir ievērojams amerikāņu komponists un diriģents, neskaitāmu pūtēju orķestru asociāciju biedrs un vadītājs. Viņa skaņdarbi izdoti tādu leiblu kā Amerikas komponistu alianse, Meredith Music, Ludwig music, Bourne Company Music Publishers paspārnē. Pats Dafijs ir mūzikas izdevniecības Plankton Press īpašnieks. Tomass Dafijs bijis pedagogs Hartfordas konservatorijā, Konektikutas universitātē, Kornelas universitātē un citviet, bet kopš 1982. gada, Dafijs ir mācībspēks Jēlas universitātē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV