Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Kopenhāgenas Kameransamblis koncertēs Bauskā un Rīgā

Easyget.lv, 22.05.2013. 10:33

24.maijā plkst. 18:00 Bauskas pilī un 25.maijā plkst. 19:00 Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzeja ar baroka mūzikas koncertu uzstāsies Kopenhāgenas Kameransamblis no Dānijas, informē Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.

Kopenhāgenas Kameransambļa repertuārs ir ļoti plašs – sākot no baroka kompozīcijām līdz pat mūsdienu autoru skaņdarbiem. Programmā ir gan visiem atpazīstamas Vivaldi, Telemaņa, Baha, Hendeļa un Skandināvu baroka koponistu partitūras, gan arī jaunas Ziemeļvalstu komponistu radītas melodijas, kas sacerētas tieši šim sastāvām.

Kopenhāgenas Kameransamblis dibināts 1978.gadā. Ansambļa kodolu sastāda trīs labi draugi, kas pazīstami jau no studiju gadiem Kopenhāgenas Koras skolā, kā arī poļu vijolnieks un čellists no Zviedrijas. Visi dalībnieki ir īsti meistari un pierādījuši sevi arī pasaules līmenī – klavesīnists Stēns Lindholms ir starptautiski pazīstams kordiriģents, obojists Gerts Hercbergs kā koncertmeistars spēlē Dānijas Radio Simfoniskajā orķestrī, savukārt flautists Hans Gammeltofts-Hansens, kas ieguvis Mocarta Medaļu par izcilību pasaules līmenī, ir arī teicams jurisprudences profesors un daudzus gadus strādājis par tiesībsargu Dānijā.

Koncertā Bauskas Pilī būs dzirdami skaistākie Hendeļa, Baha, Boismortiera, Tēlemaņa un Vivaldi skaņdarbi.

Savukārt sestdien, 25.maijā, plkst. 19:00 Kopenhāgenas Kameransamblis uzstāsies Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, kur priecēs klausītājus ne tikai ar jau zināmām baroka kompozīcijām, bet arī ar mūsdienu autoru skaņdarbiem, kas sacerētas tieši šim ansamblim.

Ieeja koncertos bez maksas.

Koncertus organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Bauskas pili un Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzeju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV