Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Dziedātāji no Izraēlas uzstāsies opermūzikas koncertā Dzintaru koncertzālē

Easyget.lv, 24.05.2013. 15:28

12. jūlijā Dzintaru koncertzālē opermūzikas koncertā uzstāsies dziedātāji no Izraēlas - tenors Telmans Guževskis un soprāns Viktorija Safronova. Koncerta programmā - operu ārijas un dueti.

Programmā: Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti, Žila Masnē, Amilkares Ponkielli, Rudžero Leonkavallo mūzika.

Telmans Guževskis – Izraēlas liriskais tenors, leģendārā maestro Karlo Bergonzi skolnieks, pieprasīts kā viens no savas paaudzes visperspektīvākajiem jaunajiem liriskajiem tenoriem. Viņa balss skan filmas „Anna Kareņina” „Oskara” balvai nominētajā skaņu celiņā.

Telmans Guževskis dzimis Armēnijā, Erevānā, atgriezies Izraēlā pēc mācībām Itālijā pie opermākslas leģendas, maestro Karlo Bergonzi 2007. - 2008. gadā. Telmans Guževskis biežāk dzied Londonā nekā Izraēlā, Londonā viņš jau ir paguvis uzstāties Malkolma Viljamsona operā "Mūsu cilvēks Havannā" un "Bohēmā" Karaliskajā Alberthollā, dziedājis "Donā Džovanni" un "Romeo un Džuljetā" un grasās izpildīt Rudžero lomu Dž. Pučīni operā ''La Rondine'' kopā ar „British Youth Opera”. Telmans piedalījies Jaunās Izraēlas operas projektā "Džanni Skiki". Telmana operdziedātāja izglītībā bez mācībām pie leģendārā Karlo Bergonzi ietilpst arī mācības Londonas mūzikas koledžā „Trinity”, stažēšanās pie leģendārās pedagoģes Margaritas Landas Gņesina vārdā nosauktajā akadēmijā Maskavā, meistarklases pie Dmitrija Bertmana – Šveices operas „Helikons” direktora. Telmana vokāla nodarbības aizsākās kopā ar Viktoriju Safronovu, Izraēlas un Diseldorfas operu solisti. Telmana Guževska repertuārā ir daudzi koncerti un oratorijas. Viņš dzīvi interesējas par kantoru mūziku, kuru savos koncertos izpilda līdztekus operas klasikai.

Viktorija Safronova – Izraēlas dramatiskais soprāns, soliste Staņislavska un Ņemirova – Dančenko teātros Maskavā, Reinas Vācu operā, Jaunajā Izraēlas operā, Romas operā, Vīnes Nacionālajā operā, „Massimo” teātrī Palermo, Friburga teātrī Vācijā, Minsteres teātrī Vācijā, Minhenes Operas teātrī Vācijā, konkursa „Pasaules dziedoņi” fināliste 2000. gadā Kardifā, Velsā, Lielbritānijā. Viktorija ir pieprasīta kā soprāniem paredzēto dramatisko lomu izpildītāja, viņu ar pilnām tiesībām var uzskatīt par dramatiskā operas repertuāra vokālās interpretācijas standartu noteicēju.

Koncerta sākums plkst. 19:00. Ieeja pasākumā: no plkst. 18:30. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs. Cenas: 7 - 50 Ls.

Vairāk informācijas: http://www.telmanguzhevsky.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV