Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīt Viļņā uzstāsies Airbourne

Easyget.lv, 04.06.2013. 12:35

5.jūnijā ar pirmo koncertu Baltijas valstīs Viļņas Teatro Arena uzstāsies Austrālijas hārdroka apvienība Airbourne. Tas būs viens no pirmajiem paša jaunākā albuma "Black Dog Barking" tūres koncertiem, informē L Tips Agency pārstāve Maija Tomkalne.

Airbourne ir smagā roka grupa, ko 2003.gadā Varnambulā (Austrālija) nodibina divi brāļi - Džoels un Raiens Okīfi. Pēc nelielām sastāva maiņām tas nostabilizējas šādi: Džoels (galvenais grupas vokālists un ģitārists), Raiens (bundzinieks), Deivids Rouds (ritma ģitāra, bekvokāls) un Džastins Strīts (basģitāra un bekvokāls).

Jau no paša sākuma Airbourne daiļradē manāma grupu AC/DC, The Angels, Motörhead, Rose Tattoo, kā arī Billija Torpa ietekme. Tai pat laikā neviena viņu kompozīcija neskan kā plaģiāts. Tas ir enerģiski sulīgs hārdroks ar ne mazāk sparīgu vokālo sniegumu.

Grupas Airbourne debijas albums Runnin’ Wild (2007) iekļuva Austrālijas Ierakstu industrijas asociācijas (ARIA) albumu Top 30. Debijas albums iekaroja arī Apvienotās Karalistes albumu topu un ASV Billboard 200. Grupas otrais albums No Guts. No Glory tika izdots 2010.gada martā un nokļuva ARIA albumu topa virsotnē, iekļuva arī Lielbritānijas albumu topos un ASV Billboard 200.
Šī gada 21.maijā klajā nāca Airbourne 3.studijas albums Black Dog Barking, kura atbalstam notiek patlaban aktuālā koncerttūre. Kā uzsver paši mūziķi: “šajā ierakstā ieguldīts milzum daudz domu un pūļu ne tikai no grupas, bet arī tehniķu un producentu puses, kuri pūlējās neskaitāmas stundas, bez brīvdienām pat Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, lai tikai sasniegtu iespējami augstvērtīgāko skanējumu. Tagad mēs nododam to jums... Izpakojiet, atkorķējiet kādu aliņu un ļaujiet, lai kārtīgs rokenrols paņem jūs savā varā.”

Līdz šim grupa koncertturnejās apceļojusi Austrāliju, Eiropu un Ziemeļameriku, uzstājoties festivālos Wacken Open Air , Rock Am Ring, Rock In Park (Vācija), Download (Lielbritānija), Mayhem (ASV) un citos. Viņu kontā ir arī Motörhead, Iron Maiden, The Rolling Stones un Mötley Crue koncertu iesildīšana.

Viļņas koncerta apmeklētāji kā vieni no pirmajiem varēs noklausīties grupas jaunās dziesmas, kā arī vecos, iecienītos hitus.

Biļetes uz koncertu vēl pieejamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV