Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

„Rīgas festivāls” aicina muzikālā ceļojumā uz Itāliju

Easyget.lv, 07.06.2013. 12:31

Koncerts “Vīns un mūzika. Itālija” Spīķeru koncertzālē sestdien, 8. jūnijā plkst. 20.00 turpina populāro koncertciklu “Vīns un mūzika”, piedāvājot tā apmeklētājiem baudīt gan izcilu itāļu opermūziku solistu Ingas Šļubovskas un Jāņa Apeiņa izpildījumā, gan tikpat izcilu itāļu vīndarīšanas mākslu no vīna nama "Zonin".
„Rīgas festivāls” aicina muzikālā ceļojumā uz Itāliju

Pirms diviem gadiem aizsākto koncertciklu “Vīns un mūzika” šovasar “Rīgas festivālā” pavada Frīdriha Nīčes izteika – “Māksla ir vairāk vērta nekā patiesība”. “Latvijas Koncertu” direktors un sarunu vadītājs Guntars Ķirsis saka: “Apollons un Dionīss noteikti ir kas vairāk nekā tikai teiksmainas būtnes sengrieķu mitoloģijā. Tās ir divas filosofijas, divas absolūtas pasaules, kas pastāv katra par sevi, ar savu pastāvēšanu vien noliedzot otru, turklāt noliegumā paredzot vietu otrai. Tātad viena bez otras nav pilnīga. Mūsu ciklā “Vīns un mūzika” piedāvājam vērot, klausīties, sajust un baudīt visu, ko kādreiz baudīja Apollons un Dionīss.”

“Rīgas festivāla” koncertā 8. jūnijā tiks prezentēts itāļu vīna nams Zonin (dibināts 1821. gadā). Dzirkstošajiem un saules piesātinātajiem Itālijas dzērieniem pieskaņotu koncertu piedāvās Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska un Jānis Apeinis – dzidra, viegla soprāna īpašniece un vīrišķīgs, zaļoksns baritons. Kopā ar pianistu Mārtiņu Zilbertu abi dziedātāji sagatavojuši Gaetāno Doniceti, Džakomo Pučīni un Džoakīno Rosīni skaistāko operfragmentu un populārāko dziesmu programmu.

Koncertcikla “Vīns un mūzika” sarunu netrūkstošs dalībnieks ir restorāna Kitchen līdzīpašnieks, atraktīvais un runīgais teicama vīna un izcilas mūzikas pazinējs Jānis Jenzis. Trešais sarunu dalībnieks šoreiz būs vīnzinis Mārtiņš Jerums.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV