Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Chomsky koncertēs britu skaņu mākslinieks Kostoglotov

Easyget.lv, 10.06.2013. 09:26

12. jūnijā bārā Chomsky Rīgā uzstāsies Lielbritānijas komponists un skaņu mākslinieks Derils Vorsingtons jeb Kostoglotov.
Chomsky koncertēs britu skaņu mākslinieks Kostoglotov

Kostoglotov ir guļamistabas ierakstu projekts no Londonas. Kopš 2009. gada tam raksturīga raupjas un „zemas uzticības” pieeja, kas savā saknē uzskatāma par māksliniecisko izteiksmi un estētisku nodomu. Derila Vorsingtona skaņu pasaule tiek radīta ar līdzvērtīgu atzinību un interesi par nepārtrauktās skaņas, noskaņu un vides, improvizācijas, mūsdienu klasiskās un mājas mūzikas žanriem. Viņa līdzšinējie ieraksti guvuši ievērību dažādos pagrīdes izdevumos un atskaņoti leģendārās amerikāņu rokgrupas Minuteman dalībnieka Maika Vata podraidē.

2012. gadā Vorsingtons jau sniedza vairākus koncertus Baltijas valstīs kopā ar saviem laika biedriem - psihedēliskās tautas mūzikas duetu Lost Harbours.

Viņa priekšnesumu Rīgā ievadīs Jurijs Gagarins - improvizācijas spēles ģitārists no Liepājas, kurš darbojas laikmetīgās eksperimentālās un elektroakustiskās mūzikas laukos, par sevis virzītājspēku minot skaņu kā parādību un vienotu veselumu. 2011. gadā viņš piedalījies mūsdienu kultūras forumā Baltā Nakts, kā arī vairākos atzītu ārvalstu mākslinieku koncertos Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV