Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Šefīldas universitātes pūtēju orķestris sniegs četrus koncertus Latvijā

Easyget.lv, 10.06.2013. 17:13

Ar atraktīvām koncertprogrammām no 11. līdz 15. jūnijam Latvijā viesosies Šefīldas Universitātes pūtēju orķestris no Anglijas un tā mākslinieciskais vadītājs diriģents Entonijs Hotons (Anthony Houghton). Savas 2013. gada Eiropas tūres ietvaros orķestris sniegs četrus koncertus Rīgā, Jūrmalā un Siguldā.
Šefīldas universitātes pūtēju orķestris sniegs četrus koncertus Latvijā

Kā centrālais pasākums jāmin koncerts trešdien, 12. jūnijā plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Lielajā Aulā, kad viesi uzstāsies kopā ar diriģenta Jāņa Puriņa vadīto Latvijas Universitātes pūtēju orķestri. Koncertā skanēs Alfrēda Kalniņa simfoniskais tēlojums "Mana Dzimtene" Mendeļa Baša aranžējumā pūtēju orķestrim, Jura Karlsona "Svētku Uvertīra" un Džeimsa Bārnsa (James Barnes) trīsdaļīgā svīta "Scenes of the Aztecs".

Šefīldas universitātes pūtēju orķestris (SUWO) ir dinamiska, jaunu mūziķu - Šefīldas universitātes studentu - apvienība, kas dibināta 2000. gadā vienā no Apvienotās Karalistes vadošajām augstskolām. Izpildot gan akadēmisko un mūsdienu mūziku, gan vieglas, izklaidējošas programmas, orķestris regulāri sniedz labdarības un brīvdabas koncertus, uzstājas savā universitātē, Londonā, citur Lielbritānijā un arī katru vasaru dodas Eiropas tūrē (koncertējuši Beļģijā, Francijā, Vācijā, Spānijā, Maltā un Nīderlandē). SUWO pirmatskaņojis vairākus jaundarbus un mudina mūsdienu komponistu rakstīt mūziku pūtēju orķestriem.

Orķestra koncerttūres koncerti Latvijā:

Otrdien, 11. jūnijā plkst. 17.00 – Rīgā, Mazās Ģildes dārziņā
Trešdien, 12. jūnijā plkst. 19.00 - Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā Aulā – kopā ar LU Pūtēju orķestri
Ceturtdien 13. jūnijs plkst. 17.00 - Siguldā pie kafejnīcas Zaļenieku pietura
Sestdien, 15. jūnijā plkst. 18.00 - Horna dārzā pie Jūrmalas kultūras centra (Jomas ielā 35)

Ieeja visos koncertos bez maksas!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV