Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Grupa Kailuma limits koncertēs Kino Bize

Easyget.lv, 17.06.2013. 12:15

Kino Bize ar augošu entuziasmu turpina veidot akustisko koncertu sēriju. Ievadot dokumentālo kinostāstu „Meklējot mūziķa likteni” (Searching for Sugar Man), otrdien, 18. jūnijā, plkst. 20:00 uzstāsies muzikālā apvienība „Kailuma limits”.

Grupa „Kailuma limits” klausītājus veldzēs ne tikai ar savu repertuāru, bet arī piedāvās skatījumu uz dziesminieka Siksto Rodrigesa daiļradi.

„Kailuma limits” ir Kultūras akadēmijas lekciju starplaikos dzimusi muzikāla apvienība, kas, lai gan nevar lepoties ar lielu līdzšinējo publisko aktivitāti, palēnām sāk plānot plašāku koncertturneju.

Grupa par sevi stāsta: „Laikā starp rukolas audzēšanu un bruņinieku romānu lasīšanu mēs vienu pēc otras iesildām Vecrīgas ielas. Nenojaušot, kā dziedot izskatāmies, pinamies franču vārdu rindās līdz melodija ievieš skaidrību un rodas tas, ko sauc par Kailuma limitu.”

Koncerta radīto emocionālo pārdzīvojumu tikai pastiprinās neparasti aizkustinošais dziesminieka Rodrigesa stāsts, kas caurvij oskaroto kinofilmu „Meklējot mūziķa likteni”. Filma, ko 2012. gadā uzņēmis zviedru kinorežisors Maliks Benžalū, ne tikai guvusi atzinību pasaules nozīmīgākajos kinofestivālos, bet arī mainījusi tās galvenā varoņa dzīvi. Detroitas meksikānis, pašam nezinot, radīja skaņu celiņu Dienvidāfrikā plaukstošajai revolūcijai un kļuva tur neticami populārs. Tagad iemantojis sen pelnīto atzinību arī Rietumu pasaulē. Filmu caurvij leģendas meklējumi - dziesminieks, kurš uzskatīts par mirušu, nokāpj no būvlaukuma sastatnēm, lai ar aizkustinošu vienkāršību izstāstītu savu neparasto stāstu.

Uz koncertu un filmu nelielajā kinoteātra „Kino Bize” zālē, Skolas ielā 15, Rīgā, gaidīsim jau otrdien, 18. jūnijā plkst. 20:00. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā. „Kino Bize” atrodas Kaņepes Kultūras centra otrajā stāvā, Skolas ielā 15. Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieeja: 3,00 Ls. Skolniekiem, studentiem un senioriem 2,50 Ls. Vietu skaits ierobežots.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV