Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Dziesmu un Deju svētku noskaņās notiks meditatīvs koncerts – izstāde “Starp debesīm un zemi”

Easyget.lv, 26.06.2013. 15:10

Rīgas Latviešu biedrība sadarbībā ar biedrību “Cimdu ceļš” un Jettes Užānes radošo mantinieci Elīnu Apsīti rīko meditatīvu koncertu - izstādi XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku noskaņās - “Starp debesīm un zemi”. Koncertā dziedās un spēlēs multiinstrumentāls ansamblis „Rūta”, būs cimdu izstāde un Tautas daiļamata meistares Jettes Užānes dienasgrāmatu lasījumi.

Šajā vakarā vertikālē savienosies zemes spēks un tradīciju nopietnība ar debess jaunrades vieglumu caur svētkiem. Svētki ir it visur, gan rokām taustāmajā amata meistara darbā, gan smalkajās mūzikas skaņu vibrācijās. Latvietim ir savu svētku sajūta, sava meditācija: dziesma – skaņu saskaņa, rokdarbs – krāsu saskaņa. “Kas savieno zemi ar debesīm? Tās ir svētku dienas!” Tā savulaik teica tautā mīlētā cimdu adītāja Tautas daiļamata meistare Jette Užāne.

Jette Užāne ir Tautas daiļamata meistare, kura sevi par mākslinieci pieteica 1980. gadā, kad draugiem parādīja savu pirmo cimdu ciklu Gadalaiki. Tā bija uzdrošināšanās, jo pirmo reizi cimdi tika adīti nevis praktiskai lietošanai, bet skatīšanai.

Ansamblis „Rūta” muzicē kopā jau vairāk kā 23 gadus. Visi mūziķi satikās Jelgavas Mūzikas vidusskolā un līdz šim brīdim ansambli vieno radošs muzicēšanas prieks. Ansambļa repertuārs rodas kopīgi, muzicējot un radot laimības sajūtu.

Koncerts norisināsies Rīgas Latviešu biedrības Kamīnzālē 1.jūlijā plkst. 21.00.

Koncertā piedalīsies Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra” multiinstrumentāls ansamblis “Rūta”, kurā dzied un spēlē vadītāja Biruta Deruma, Vita Paulāne, Inese Sudrabiņa, Vita Pinne, Gundars Grasbergs un Gundars Lintiņš. Cimdu Jettes dienasgrāmatu lasīs Elīna Apsīte.

Biļetes skolēniem Ls 3,- studentiem, pensionāriem Ls 1,- Rīgas Latviešu biedrībā un stundu pirms koncerta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV