Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Vestiminsteres zvani atkal Liepājā

Easyget.lv, 27.06.2013. 09:55

Svētdien, 30. jūnijā, Sv. Trīsvienības katedrālē koncertā „Mūzika dievnamam” interesantu un saistošu programmu Liepājas klausītājiem sagatavojusi ērģelniece Līga Īvāne, kurai mājas ir Valmierā.

Ir skaņdarbi, kuri īpašā statusā iegulst daudzu ērģelnieku repertuārā un ir gaidīti un iemīļoti klausītāju vidū. Luija Vjerna „Vestiminsteres zvani” ir viens no tādiem hitiem. Iepriekšējā koncertcikla „Mūzika dievnamam” sezonā grandiozais skaņdarbs izskanēja vairākas reizes. Gaidāmajā koncertā līdzās L.Vjerna mūzikai skanēs J.S. Baha, F. Lista, A. Gilmāna un Jāzepa Vītola skaņdarbi.

Līga Īvāne ērģeļspēli sākusi mācīties Cēsu mūzikas koledžā, studijas turpinot Latvijas Mūzikas akadēmijā Ligitas Sneibes un Tālivalža Dekšņa klasē. 2002. gadā iegūst ērģeļspēles maģistra grādu. Piedalījusies vairākos starptautiskos konkursos. 1999. gadā uzvarējusi ērģeļspēles konkursā Rumjā (Polija). Piedalījusies arī meistarklasēs Latvijā, Vācijā un Zviedrijā pie ievērojamiem profesoriem, L. Lomana, K. Maršalas un E. Koimana. Līga Ivāne bieži uzstājusies ar ērģeļmūzikas koncertiem Rīgas Domā, Rīgas Jāņa baznīcā un citos Latvijas Dievnamos. Kā koncertmeistare darbojas ar solistiem un koriem Valmieras Mūzikas skolā un Valmieras Kultūras centrā, kā arī uzstājas gan Latvijā, gan ārzemēs.

Ieeja koncertā par ziedojumiem dievnama un ērģeļu restaurācijai. Koncerta sākums plkst. 17:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV