Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ņujorkas latviešu koris aicina uz latviešu mūzikas koncertu

Easyget.lv, 01.07.2013. 12:16

3. jūlijā plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē Ņujorkas latviešu koris aicina uz latviešu mūzikas koncertu „Dziesmu vairogs”.

Ņujorkas latviešu koris, viesojoties Rīgā XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos, sniegs latviešu mūzikas koncertu Rīgas Latviešu biedrības namā, koncerta programmā piedāvājot gan latviešu kora mūzikas klasiku, gan mūsdienu autoru darbus. Programmā iekļautas arī tautas dziesmas, kas īpašu skanējumu gūst jaunās apdarēs un kora dziesmas, kas skanējušas vienmēr, apburot klausītāju ar melodiskām toņkārtām. Starp koncertrepertuāra dziesmām - Emiļa Melngaiļa „Jāņuvakars”, Jāzepa Vītola „Gaismas pils”, Riharda Skultes „Līgo saule vakarā”, kā arī Uģa Prauliņa „Kas dziedāja Jāņu nakti”, Valta Pūces „Augu nakti”, Artura Maskata „Jāņu dziesma”, Raimonda Tigula „Dod, dieviņi”. Koncerta otrajā daļā izskanēs Bruno Skultes un Gunāra Ordelovska skaņdarbi. Diriģenti - Andrejs Jansons un Laura Padega Zamura. Koncertā piedalīsies kokļu ansamblis, Dobeles jauktais koris Sidrabe, Dobeles Valsts ģimnāzijas jauktais koris Sadziedis un pūtēju orķestris Dobele. Koncertprogrammu vadīs muzikologs Arvīds Bomiks.

1987. gadā Ņujorkas latviešu koris uz koncertturneju ASV aicina tolaik slavenāko Latvijas kori Ave Sol, aizsākot sadarbības projektus starp Latviju un ASV ar pazīstamu latviešu komponistu un mūziķu un koru piedalīšanos. Pēdējos trīsdesmit gadus Ņujorkas koris pasūtījis latviešu komponistiem vairāk nekā 40 skaņdarbus, lielākā daļa skaņdarbu ierakstīta kompaktdiskos.

Ņujorkas Latviešu koris muzicējot turpina savas tautas kultūras mantojuma dziesmotās tradīcijas, apliecinot savu latvisko identitāti un kora mūzikas mīlestību.

Biļetes - Biļešu paradīzes kasēs un stundu pirms koncerta. Cena Ls 5, studentiem, skolēniem, pensionāriem Ls 3.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV