Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Inese Galante ar jaunu koncertprogrammu uzstāsies Rīgas Domā

Easyget.lv, 02.07.2013. 11:58

Otrdien, 9.jūlijā, ieskandinot festivālu "Summertime – aicina Inese Galante" Inese Galante, spožais, liriskais un glāsmainais latviešu soprāns, kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju vienosies jaunā programmā, koncertā "The Soul of Riga" Rīgas Domā, informē Ineses Galantes fonda” pārstāve Gunta Skalberga.

Koncertā gan klasiskā, gan dažādu gadsimtu un kultūru populārā mūzika iegūs jaunu elpu. Līdzās Ineses Galantes iemīļotākajiem komponistiem Georgam Frīdriham Hendelim, Johanam Sebastianam Baham, Antonio Vivaldi un citiem agrāku laikmetu komponistiem koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī romantiķu melodijas. Fēliksa Mendelsona Dziesmas bez vārdiem / Songs without words spējušas iedvesmot talantīgus dzejniekus, kuri komponista skaistajām melodijām piemeklējuši teksta rindas. Šoreiz liriskā soprāna un ērģeļu izpildījumā būs dzirdama Pavasara dziesma / Spring Song , kas ir spilgts piemērs instrumentālas kompozīcijas pārtapšanai jaunā skanējumā. Koncerta programmā iekļauts arī kāds skaņdarbs no Antonīna Dvoržāka daiļrades. Vēl savā laikā šis komponists ietekmējies no Amerikas kultūras. Dvoržāka Devītā simfonija ieguvusi zīmīgu nosaukumu No Jaunās pasaules / From the New World, un tā pilnībā atspoguļo šīs tālās zemes mūzikas īpatnības. Spiričuela tēma Dodoties mājās / Goin` Home no šīs simfonijas otrās daļas iegūs jaunu elpu divu spilgtu mūziķu izpildījumā.

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī spāniskus elementus - Hoakino Rodrigo „Aranhuesas koncerts” Rīgas Domā izskanēs jaunā ietērpā. Soprāna melodija atdarinās spāņu temperamenta ģitārspēli, bet simfoniskā orķestra partiju pārņems ērģeles. Šo kompozīciju Ineses Galantes izpildījumā Latvijā dzirdēsim pirmo reizi. Tikpat aizkustinoša un interesanta programmas daļa būs ārija no populārās īru dziedātājas Enjas (Enya) repertuāra. Īru komponists Maikls Vilijams Belfs sacerējis vienu no savām pazīstamākajām operām Čigānmeitene / The Bohemian Girl, kurā izskan arī sapņainā galvenās varones ārija I Dreamt I Dwelt in Marble Halls. Vēl Latvijā nedzirdēts Vilhelma Medelšultes ērģeļu solo skaņdarbs noslēgs festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” ieskaņas koncertu. Aivars Kalējs vienmēr rūpējas, lai klausītājiem sniegtu vēl nedzirdētu priekšnesumu. Un šī dedzība atrast jaunu skanējumu, nedzirdētus skaņdarbus pārsteidz pat pašu Inesi Galanti.

Programma patiesi ir daudzveidīga, un tā sola aizkustināt visdažādāko mūzikas žanru un stilu cienītājus. Patīkami pārsteigt – šāds ir abu mākslinieku koncerta moto! Koncerts „The Soul of Riga” ir kā "uvertīra" IX Starptautiskajam mūzikas festivālam „Summertime – aicina Inese Galante”. Tā ir lieliska iespēja jau jūlija vidū dzirdēt valdzinošās skaņas, kas turpinās skanēt no 12. Līdz 18.augustam Dzintaru koncertzālē. Izcili mūziķi, neaizmirstamas emocijas, pasaules atpazīstamība kopā ar draudzīgu atmosfēru ir tas, kas raksturo Ineses Galantes vadībā izauklētos festivāla koncertus.

Biļetes tirdzniecībā „Biļešu Serviss” kasēs. Koncertu organizē "Ineses Galantes Fonds".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV