Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Blokflautas virtuoze Doroteja Oberlingere muzicēs kopā ar klavesīnisti Ievu Salieti

Easyget.lv, 04.07.2013. 16:37

Viena no šīs vasaras Senās mūzikas festivāla īpašajām viešņām ir vācu blokflautas virtuoze Doroteja Oberlingere, kuru dzirdēsim Mazajā ģildē 12. jūlija koncertā.
Blokflautas virtuoze Doroteja Oberlingere muzicēs kopā ar klavesīnisti Ievu Salieti

Saspēlē ar Latvijas spožo klavesīnisti Ievu Salieti un Bāzelē dzīvojošo baroka čella spēles meistarīgo pārvaldītāju Ilzi Gruduli Doroteja Oberlingere sniegs aizraujošu baroka un Sturm und Drang perioda autoru mūzikas programmu, kur goda vietā mīlīgais Georgs Fīlips Tēlemanis, elegantais Georgs Frīdrihs Hendelis un kvēlais Karls Fīlips Emanuels Bahs.

Doroteja Oberlingere ir pašas dibinātā Ensemble 1700 vadītāja, kā arī pasaulslaveno orķestru Sonatori de la Gioiosa Marca, Musica Antiqua Köln, Akademie für Alte Musik Berlin, London Baroque, Academy of Ancient Music un Zefiro sadarbības partnere. Viņa ieguvusi prestižo Echo KLASSIK balvu kā “Gada instrumentāliste 2008”. Kopš 2004. gada mūziķe ir Zalcburgas Mozarteum profesore un Senās mūzikas institūta vadītāja.

Ievas Salietes interese par klavesīnspēli radusies Latvijas Mūzikas akadēmijā Ainas Kalnciemas klavesīna klasē. Seko vēsturisko taustiņinstrumentu studijas Freiburgas Mūzikas augstskolā pie Roberta Hilla, kā arī papildināšanās kamermūzikas un basso continuo jomā Bāzeles Schola Cantorum. No 1996. līdz 2010. gadam Ieva dzīvo Freiburgā kā brīvmāksliniece, muzicējot Eiropas vadošajos senās mūzikas orķestros, kuru skaitā Freiburgas baroka orķestris, Ensemble 415, Bāzeles kamerorķestris u. c. Patlaban Ieva Saliete dzīvo Latvijā, sadarbojas ar orķestri Sinfonietta Rīga baroka projektos, turpina solo un kamermūzikas projektus Vācijā un Šveicē, ir Bernes senās mūzikas orķestra Les Passions de l’Ame klavesīniste. Pasniedz klavesīna spēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

19. Starptautisko Senās mūzikas festivālu organizē VSIA „Latvijas Koncerti”. Festivālu atbalsta Rīgas dome.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: Ieva Saliete. Foto (c) Santa Savisko-Jēkabsone

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV