Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ansamblis Suļiko no Gruzijas uzstāsies Lielajā Ģildē

Easyget.lv, 09.07.2013. 10:05

29.jūlijā 19.00 Lielajā Ģildē notiks Tbilisi Operas un baleta teātra vadošo solistu ansambļa „Suļiko” koncerts, kas būs veltījums Riharda Vāgnera 200. jubilejai, informē koncerta organizatore Ligita Ādamsone.

Programmā spoži Vāgnera skaņdarbi - Landgrāfa ārija no operas „Tanheizers” un Volframa romance „O du, mein holder Abendstern”- savīsies ar citu komponistu mūziku. Klausītājus iepriecinās Dona Otavio ārija no Mocarta operas „Dons Žuans” un Kalafa ārija no Pučīni operas „Turandota”, pārsteigumā - teiksmainas mazpazīstamas operārijas un, pieminot Vāgnera laikabiedru Dž.Verdi viņa 200. atceres gadā, skanēs Makdufa ārija no „Makbeta”.

Koncerta siltā, emocionālā gaisotne uzvirmos valdzinošajā gruzīnu tautas dziesmu programmā.

Opermūzikas programmā gruzīnu dziedoņus pavadīs Latvijas Nacionālās operas koncertmeistare Ērika Apeine.

Ansambli „Suļiko” 2007.gadā izveidoja Tbilisi Operas un baleta teātra vadošie solisti. To raksturo profesionālā meistarība, suģestējoša pievilcība, bagātas un daudzveidīgas koncertprogrammas. Mākslinieki apbur klausītājus ar dažādu laikmetu, stilu un žanru mūziku. Repertuārā - opermūzika un kora dziesmas, garīgie dziedājumi, dažādu tautu dziesmas un gruzīnu temperamentīgās, daudzbalsīgās un dziļi dvēseliskās tautas dziesmas.

Ansamblis viesojies Kazahstānā, Latvijā, Polijā, Ēģiptē, Francijā, Vācijā. „Suļiko” krāšņais dziedājums kuplina Starptautiskos festivālus. Mākslinieki muzicējuši Eilatas mūzikas festivālā Izraēlā, Pareizticīgo dziedājumu festivālā, Starptautiskajā Hammamet festivālā Tunisijā, Ženēvas ledus festivālā Šveicē, Mūzikas festivālā „Nacionālā galerija” Erevānā, Armēnijā. Rīgā „Suļiko” ieradīsies no Igaunijas festivāla „Sāremas operas dienas”.

Biļetes - Biļešu Paradīzes kasēs, biļešu cena no Ls 8 – Ls 25.

Koncertu organizē kultūras biedrība „Baltais sapnis”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV