Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Sufiju mūzikas un brīvā džeza kombinācija Kaņepes Kultūras centrā

Easyget.lv, 11.07.2013. 13:53

Franču mūziķis un kinorežisors SIG un tunisiešu dziedātājs Mounir Troudi tiksies Rīgā, lai unikālos improvizācijas vakaros ar mūzikas palīdzību nodotos vienotas pasaules izjūtas svētkiem.

Divus vakarus - 12. un 13. jūlijā - Kaņepes Kultūras centrā notiks improvizācijas vakari „Riga Sufi Sessions”, kuros saplūdīs brīvā džeza un sufiju mūzikas tradīcijas. Ārzemju mūziķiem koncertos pievienosies pašmāju mūziķi – klarnetists Jēkabs Nīmanis, dziedātāja Biruta Ozoliņa, trompetists Oskars Ozoliņš un citi, informē Kaņepes Kultūras centra pārstāve Elīna Stelcere.

SIG aka Siegfried ir mūziķis, kurš pilnībā pārvalda čellu un klavieres, komponists, kura radošajiem meklējumiem neviens mūzikas žanrs vairs nav gana ietilpīgs - pagājušajā gadā viņš pierādīja, ka džezs savienojumā ar hip hopu nav pretrunā ar klasiskas četrdaļīgas sonātes kompozīciju - Freespeed Sonata, publicētā mūzikas izdevniecībā Makasound. Kā fotogrāfs un kino režisors - 2004. gada filmu festivālā "Arsenāls" tika izrādīta viņa kulta filma "Sansa", kura ieved skatītāju neapturamā iemīlēšanās maratonā apkārt Zemeslodei. Mākslinieks Latvijā nav pirmo reizi un visi, kuriem bija iespēja baudīt džeza un mīlestības rituālus Kaņepes Kultūras centrā viņa trio izpildījumā var apliecināt neparasto un dzīvīgo pieredzi, ko paver viņa radošais gars.

Mounir Troudi ir tunisiešu dziedātājs, kura daiļradē saplūst džeza un sufiju tradīcijas. Mounir uzaudzis El Kefas pilsētā, pabeidzis Arābu mūzikas studijas. Plašāku atpazīstamību visā pasaulē viņš izpelnījās, ierakstot vairākus kopīgus albumus ar slaveno džeza trompetistu Erik Truffaz. Mounir aktīvi iesaistījies savā valstī notiekošajā kultūras revolūcijā. Viņu raksturo spēcīgs, pārliecinošs vokāls ar džeza, beduīnu mūzikas un Hadra garīgo dziedājumu ietekmi. Viņa daiļrade atspoguļo viņa valsts attīstību: moderni centieni, kuri piepildīti ar bagātīgu kultūras mantojumu, kas apvieno garīgumu un muzikalitāti.

Koncertu sākums Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15, Rīgā) 12. un 13. jūlijā - 20.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV