Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Starptautiski atzīts džeza kvartets koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 18.07.2013. 09:47

Talantīgie un starptautiski atzītie mūziķi Toms Rudzinskis, Matīss Čudars, Ivars Arutjunjans un Johannes Vaht sniegs koncertu Rīgā sezonas atklāšanas pasākumā restorānā „Vējš Vītolos”.

Starptautiski apbalvojumi, prestiža izglītība, sadarbības projekti, pirmie studijas ieraksti – gados jaunie mākslinieki sevi pierādījuši kā centīgi un talantīgi mūziķi, kas šobrīd turpina mācīties un iegūt pieredzi starptautiskā vidē, tāpēc šis būs viņu vienīgais koncerts Latvijā.

„Koncertā plānojam atskaņot džeza standartus. Katra grupas dalībnieka personība mūzikā ir neatņemama ansambļa skanējuma sastāvdaļa. Improvizācija ir šī sastāva stūrakmens, kam pateicoties katrs koncerts ir kā jauns stāsts,” pastāstīja saksofonists Toms Rudzinskis.

Jauno mākslinieku džeza improvizācijas koncertu bez maksas aicina izbaudīt restorāns – vasaras terase „Vējš Vītolos”, Vecrīgā, Audēju ielā 12, ceturtdien, 18.jūlijā, no 18:00 līdz 22:00.

Toms Rudzinskis ir viens no Latvijas inovatīvākajiem džeza saksofonistiem, kurš ir atradis savu unikālo skanējumu ne tikai kā saksofonists, bet arī kā komponists. Pēc prestižās Amsterdamas konsevatorijas pabeigšanas Toms dzīvo Nīderlandē, bet, koncertējot un veidojot mūzikas ierakstus ar dažādiem mūziķiem, apceļojis visus kontinentus.

Matīss Čudars ir džeza mūzikas ģitārists un komponists, kurš šobrīd dzīvo un mācās Vācijā. Mūzikas kritiķi atzinuši, ka viņš ir viens no spilgtākajām „uzlecošajām zvaigznēm” Baltijas valstīs, tāpēc daudzos starptautiskos konkursos saņēmis augstākos apbalvojumus. 2012.gadā Matīss Čudars ierakstījis savu pirmo studijas albumu ar nosaukumu "Fattoria Musica".

Johannes Vaht ir kontrabasists no Igaunijas, kas šobrīd dzīvo Dānijā. Pēc Ritma Mūzikas konservatorijas (Rhythmic Music Conservatory) beigšanas, šobrīd aktīvi darbojas dažādos projektos Dānijā un Zviedrijā.

Ivars Arutjunjans ir bundzinieks, kas absolvējis Rīgas Doma kora skolu un šobrīd turpina studijas Ritma Mūzikas konservatorijā (Rhythmic Music Conservatory) Dānijā. Gados jaunais mākslinieks ieguvis plašu profesionālu pieredzi, sadarbojoties ar daudziem slaveniem māksliniekiem, piemēram, Frančesko Kafiso (Francesco Cafiso) dažādās pasaules valstīs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV