Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Esplanādē notiks Siguldas Opermūzikas svētku ieskaņas koncerts

Easyget.lv, 25.07.2013. 15:34

27. jūlijā no pulksten 15.00 radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" notiks Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku ieskaņas pasākums, kurā uzstāsies baritons, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un "Swedbank Gada balvas 2012" ieguvējs, siguldietis Kalvis Kalniņš, informē Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Koncertā publikai būs iespēja dzirdēt vokālo mūziku no dažādu gadsimtu un dažādu komponistu daiļrades, sākot ar nemirstīgo G.F.Hendeļa mūziku un beidzot ar mūsu pašu latviešu komponista Pētera Plakida skaņdarbiem.

Programmā iekļauta gan opermūzika, gan vokālā kamermūzika. Skanēs operārijas no W.A.Mocarta komiskā meistardarba "Figaro Kāzas", kā arī prologs Jāņa Mediņa operai "Uguns un Nakts". Tāpat tiks atskaņota F.Šūberta, H.Volfa, E.Dārziņa vokālā kamermūzika.

Jau ziņots, ka šogad Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki notiks no 2. līdz 4.augustam. Koncertos uzstāsies tādi mākslinieki kā Iano Tamar (gruzīniete no Itālijas), Klementīne Mergaine no Francijas, Norma Fantini un Vittorio Vitelli no Itālijas, bet Verdi operas "Otello" galvenajā lomā iejutīsies lietuviešu solists Kristians Benedikts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV