Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Irina Boguševska izpildīs Raimonda Paula dziesmas

Easyget.lv, 30.07.2013. 09:29

23. oktobrī plkst. 19.00 koncertā Lielajā ģildē Maskavas dziedātāja un komponiste Irina Boguševska izpildīs retas Maestro Raimonda Paula dziesmas.
Irina Boguševska izpildīs Raimonda Paula dziesmas

Programmā „Irina Boguševska. Raimonda Paula dziesmas. Ražots Latvijā” skanēs mūzika no leģendārām teātra izrādēm (Māsa Kerija, Kabīrijas naktis, Elizabete – Anglijas karaliene), bērnu dziesmas no Latvijas Radio ansambļa „Dzeguzīte” repertuāra, kā arī kompozīcijas, kuras sievietes balss vēl nekad nav izpildījusi.

Irinu Boguševsku mīl ne tikai kā dziedātāju par viņas neatkārtojamo juteklisko vokālu, kā komponisti par atmiņā paliekošām skaistām melodijām, bet arī kā dzejnieci. Šovasar klajā nācis dziedātājas dzejoļu krājums, kura prezentācija notika Maskavā Čaikovska vārdā nosauktajā zālē. Viņas dzejoļos tēlaini un poētiski attēlots dvēseles darbs – priecīgiem un dramietiskiem mirkļiem, mīlestību un zaudējumiem, šķiršanos un atkal satikšanos. Tajos vienmēr ir sirsnīgums un cerība.

Vairāku Maestro dziesmu tekstus, kas sacerētas dažādos gados, Irina ir iztulkojusi krieviski pati. Koncertā piedalīsies arī Latvijas Radio bērnu vokālo ansamblis „Dzeguzīte”. Koncertā kopā ar Irinu uz skatuves muzicēs latviešu mūziķi – Viktors Ritovs (klavieres), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Gints Pabērzs (saksofons), Edvins Ozols (bass).

Pirmo reizi koncertprogramma „Irina Boguševska. Raimonda Paula dziesmas. Ražots Latvijā” izskanēja Latvijas Radio 1.studijā šogad martā, kad tika arī ierakstīta. DVD „Irina Boguševska. Raimonda Paula dziesmas. Ražots Latvijā” varēs iegādāties koncertā Lielajā ģildē 23.oktobrī.

Boguševska jau vairākkārt uzstājusies Rīgas koncertzālēs, kā arī Latvijas Radio 1.studijā. Viņa ir viena no populārākajām intelektuālajām dziedātājām Krievijā. Dziedātāja pati sacer mūziku, tostarp dziesmu vārdus, un kopā ar savu muzikālo kolektīvu rada dziesmu aranžijas. Boguševska radījusi daudz autorprogrammu, tajā skaitā arī bērniem. Viņas repertuārā ir arī programma "Bosa-nova krieviski" ar Karlosa Antonio Žobima mūziku.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs. Tuvāka informācija pa tālruni 29268489.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV