Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Mazajā Mežotnes pilī notiks koncerts "Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne"

Easyget.lv, 31.07.2013. 14:49

3. augustā Mazajā Mežotnes pilī notiks Pētera Vaska fonda rīkots koncerts "Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne".

Koncertā pirmatskaņojumus piedzīvos divi Pētera Vaska fonda pasūtinājumi, informē fonda pārstāvis Māris Binders.

Viens no jaundarbiem ir komponistes Santas Ratnieces dziesma ar Imanta Ziedoņa dzeju "Es mīlu mazo, smalko lietu ..." soprānam, flautai, čellam un klavierēm.

"Mūzikas skaņās centos apstāties tajā netveramajā mirklī, kurā Ziedonis viegli un klusi, vien pāris dzejas rindās, ietvēris zinības, ko mums sniedz Daba. Šeit klavieres - vieglais un smalkais, pelēkais un sīkais, tik vien uz ādas sajūtamais mitrums - lietus ... Lietus? ... kā harmoniju tīklojums, visa pamats un piepildījums. Ap to vienā elpā vijas balss, čella un flautas melodijas, līdz klavieru akordi simboliski sarūk līdz vienai notij," stāsta Santa Ratniece.

Otra jaundarba autors ir komponists Pēteris Plakidis. Diptihs "Pretstati" balsij, flautai, čellam un klavierēm, kura dzejas autors Ojārs Vācietis, sastāv no divām dziesmām - "Dziesmiņa par vieglu elpu" un "Trakās kamanās".

Līdzās jaundarbiem koncertā skanēs arī Jāzepa Vītola un Jāņa Mediņa solodziesmas, Pētera Vaska Partita per violoncello e piano, Imanta Zemzara "Mazā rokmūzika", Pētera Plakida "Veltījums Haidnam", kā arī Rietumeiropas operu un operešu ārijas.

Koncertā muzicēs soprāns Liene Kinča, flautiste Dita Krenberga, čellists Ēriks Kiršfelds, pianisti Pēteris Plakidis un Kristīne Paula.

Koncertu ierakstīs Latvijas Radio 3 Klasika.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV