Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Skaņu mākslas leģenda no Berlīnes uzstāsies Rojā

Easyget.lv, 02.08.2013. 09:54

Sestdien, 3. augustā, plkst.18:00 Rojas Kultūras centrā uzstāsies skaņu mākslas leģenda, elektroakustiskais tēlnieks, horeogrāfs no Berlīnes Benua Mobreijs (Benoȋt Maubrey) ar performanci Electronic Gay.
Skaņu mākslas leģenda no Berlīnes uzstāsies Rojā

Darbam speciāli radīts elektroakustisks smokings, kas pārvērš kustību un signālus no tajā iebūvētajiem mikrofoniem, pastiprinātājiem, radot skaņas skulptūru.

Franču izcelsmes amerikānis Benua Mobrejs no astoņdesmitajiem gadiem dzīvo Berlīnē, kur dibinājis mākslas grupu Audio Gruppe, kas rada elektroakustiskus apģērbus, ar kuriem arī uzstājas. Elektroakustiskie apģērbi rada skaņu, tiem mijiedarbojaties ar telpu. 
Viņš rada arī grandiozas skulptūras no veciem, pārveidotiem skaļruņiem un pastiprinātājiem, kurus apvieno vienotā veselumā. Tā 2011 gadā no 1000 skaļruņiem Berlīnē viņš radīja Speakers Wall, kura centrā atradās fragments no Berlīnes mūra.

Mākslinieks Latvijā viesojas otro reizi, 1991. gadā viņš piedalījās izstādē “Interferences : Rietumberlīnes māksla 1960-1990” Rīgā.

Benua Mobreijs ir dalībnieks RojaL mākslas laboratorijā, kas turpinās Rojā pēc kinofestivāla. Mākslas laboratorija piedalās arī Matthieu Barbezat /CH/, Elīna Cērpa /LV/, Nathan Cox /USA/, Trey Hill /USA/, Sergei Isupov /EE/USA/, Daiga Krūze /LV/, Rimantas Milkintas /LT/, Kadri Pärnamets /EE/, Camille Villetard /CH/, Augustas Serapinas /LT/.

RojaL mākslas laboratorijas noslēgsies 10. augustā plkst. 17:00 ar dalībnieku izstādi un performancēm Rojas pludmalē un pilsētvidē. Īpašie viesi - Jēkabs Nīmanis & Maksims Šenteļevs, Kaspars Rolšteins un Creanature LT.

Mākslas laboratoriju atbalsta VKKF, Baltijas - ziemeļvalstu mobilitātes programma, Rojas novada dome u.c.

Vairķa par Benua Mobreiju: http://www.benoitmaubrey.com/

Foto: Audio Jacket 1983. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV