Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis Stadt-Hautboisten Riga aicina uz pirmo koncertu

Easyget.lv, 12.08.2013. 14:48

14. augustā plkst 18.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā uzstāsies vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis Stadt-Hautboisten Riga un klavesīniste Gertruda Jerjomenko. Ansamblim šis būs pirmais koncerts.

Vēsturisko koka pūšaminstrumentu ansambļi mūsdienās ir liels retums - Baltijas valstīs līdzīgas apvienības nav. Baroka laikā koka pūšaminstrumentu ansambļi bija saistīti lielākoties ar militārām parādēm un izklaides mūziku, atšķirībā no metāla pūšaminstrumentu ansambļiem, kuri pārsvarā atskaņoja baznīcas mūziku.

Koncertā skanēs itāļu un franču mūziku, savukārt koncertu noslēgs Kuperēna mūzika, kurā abas estētikas pirmoreiz mūzikas vēsturē apvienojas. Abos stilos valdīja domstarpības, kas ilga visu 18. gadsimtu līdz pat Gluka operreformai. Itāļi tika uzskatīti par pārāk agresīviem un franču galma estētikai nepiemēroti.

Koncerts norisinās Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla ietvaros.

Ieeja bez maksas. Vairāk informācija: www.earlymusic.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV