Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgas svētkos viesosies muzikālie ēverģēļi no Polijas „MozART group”

Easyget.lv, 13.08.2013. 16:22

Rīgas svētku pasākumu ietvaros Vērmanes dārzā un 11. novembra krastmalā 18. augustā uzstāsies pasauslavenais stīgu kvartets „MozART Group” no Polijas, klausītājiem piedāvājot akadēmiskās mūzikas populārāko skaņdarbu un pārdošu humoristisku etīžu kokteili, informē Madara Gruntmane.
Rīgas svētkos viesosies muzikālie ēverģēļi no Polijas „MozART group”

Mocarta pazīstamākās tēmas kantrī un rokenrola skanējumā, „Karmenas” „Habanera” galda tenisa raketes un bumbiņas izpildījumā, „dziedošs” hēlija balons, mobilā telefona signāla solo stīgu instrumentu pavadījumā, nošu pults kā solo instruments un vējjakas kapuce, kas muzicē, bītbokss, jodelēšana un pat Baha/Guno „Ave Maria” vijoles saspēlē ar elektrisko zobu suku – tie ir tikai daži no pasaules slavu ieguvušajiem „MozART group” muzikālajiem trikiem. To visu būs iespējams novērtēt arī Rīgas svētku apmeklētājiem!

Stīgu kvartets „MozART group” dibināts Varšavā pirms 18 gadiem, apvienojoties četriem Varšavas un Lodzas mūzikas augstskolās izglītotiem virtuoziem. Taču pretstatā ierastajam stīgu kvartetu repertuāram, šis kolektīvs klasiskās mūzikas tēmas apvieno ne vien ar populārās mūzikas skaņdarbiem, bet arī netradicionāliem instrumentu spēles paņēmieniem, dažādiem trikiem un komiskām etīdēm, kas gadu gaitā nodrošinājušas kolektīvam starptautisku spozmi un klasiķu statutsu „crossover” žanra vidē.

Karjeras laikā „MozART group” snieguši vairāk nekā 2000 koncertu 40 pasaules valstīs 4 kontinetos, muzicējuši gan kulpos svētkos, gan prestižās koncertzālēs, saspēlējušies gan ar Bobiju Makferinu un pat ieguvuši Polijas kultūras ministrijas apbalvojumu par ieguldījumu valsts vārda starptautiskā skanējuma kaldināšanā.

Līdz šim „MozART group” Rīgā snieguši tikai vienu koncertu Rīgas Kongresu namā, taču tagad viņu virtuozitāte un jestrie joki būs pieejami ikkatram Rīgas svētku apmeklētājam. Kolektīvs 18. augustā plkst. 16.00 uzstāsies uz Vērmanes dārza estrādes skatuves pasākuma „Vērmanes spēles. Masku balle” ietvaros, bet jau 18.30 viņu priekšnesums būs vērojams 11. novembra krastmalā.

„MozART group” viesošanās Rīgas svētkos notiek ar Rīgas domes atbalstu. To organizē biedrība „I Did It”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV