Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

ASV dzīvojošais bundzinieks Rihards Fedotovs koncertēs Latvijā

Easyget.lv, 15.08.2013. 13:20

ASV dzīvojošais latviešu bundzinieks un producents Rihards Fedotovs (Rick Feds) pēc divu gadu pārtraukuma viesojas Latvijā, lai sniegtu koncertus ar savu projektu Rick Feds Society, informē mūziķa pārstāve Marta Kontina.
ASV dzīvojošais bundzinieks Rihards Fedotovs koncertēs Latvijā

Rihards Fedotovs ir latviešu popuārās mūzikas instrumentālists, kuram izdevies iegūt atzinību gan Eiropā, gan ASV. Latvijā sadarbojies ar grupu Instrumenti, Ivo Fominu, Denisu Paškeviču, Tomasu Kleinu, Kasparu Ansonu, Agnesi Rakovku, Goran Goru un daudziem citiem. ASV, pateicoties iegūtajai Fulbraita stipendijai, Rihards Fedotovs ir ieguvis maģistra grādu džeza mūzikā Filadelfijas Mākslu Universitātē un no septembra turpinās studijas doktorantūrā. ASV viņš ir ieguvis atzinību, uzstājoties kopā ar pazīstamākajiem Filadelfijas un Ņujorkas džeza, gospel un r’n’b mūziķiemtādiem kā Betty Wright, Cuba Gooding Sr., Nomsa Mazwai, Dave Manley, Tim Motzer, Anthony Tidd un citiem. Viņš ir arī vienīgais Eiropas mūziķis, kurš regulāri uzstājas Filadelfijas lielākajās gospeļbaznīcās.

Rihards Fedotovs stāsta: “Pavadītais laiks ASV, kur esmu regulāri uzstājies ar atzītiem r’n’b un gospeļmūziķiem, ir pilnīgi izmainījis manu domāšanu un spēles stilu.

Pēc divu gadu pārtraukuma es Latvijā atgriežos kā pilnīgi cits mūziķis. Sadarboties ar producentiem Kasparu Ansonu, MC WC KOKX un citiem, man vienmēr ir radošs izaicinājums, kas veicina jaunradi. Ņemot vērā lielās elektroniskās iespējas, uzstāšanas vienmēr ir, lai arī iepriekš gatavotas, tomēr spontānas. Līdz ar to uz skatuves gūtā pieredze ir interesanta, aizraujoša un eksplozīva. Ar šiem cilvēkiem mūzikas izpildījumam nav robežu un tas sniedzas tālāk par tradicionālu mūzikas priekšnesumu. Tā ir performance.“

Projekts Rick Feds Society tika dibināts šī gada sākumā, kad Rihards apvienoja sev tuvus domubiedrus mākslā un mūzikā, lai paplašinātu elektroniskās deju mūzikas robežas, tajā inkorporējot gan džeza, gan akadēmiskās elementus.

Latvijā Rick Feds Society pievienosies dīdžejs un producents Kaspars Ansons, Origo Boyz un MC WC KOKX un citi.

Koncerti notiks:

  • 16. augustā Katrīnbādē Saulkrastos
  • 17. augustā Omas Briljanta Istabā Rīgā
  • 21. augustā klubā Piens Rīgā

Vairāk informācijas var iegūt www.rickfedssociety.com www.rickfeds.com un www.facebook.com/rickfedssociety

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV