Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Rēzeknē skanēs krievu romances

Easyget.lv, 20.08.2013. 16:49

30. augustā plkst. 18:00 Rēzeknes pilsētas Nacionālo biedrību kultūras namā (Latgales ielā 54, Rēzeknē) skanēs skaistākās krievu romances Viktora Kozlitina izpildījumā, informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece.

Krievu romances ir viena no krievu kultūras pērlēm, tās ir kā dvēseles atspulgs. Viktors Kozlitins, izpildot romances ģitāras pavadījumā, ar savu spēcīgo balsi spēj apburt aizvien no jauna. Viņš izpilda gan klasiskas krievu romances un operas ārijas, gan dziesmas no kinofilmām un Vladimira Visocka dziesmas. Rēzekniešiem mūziķis piedāvās skaistākās senās krievu romances, kas apbur ar savu melodisko temperamentu, skumjām un prieku, skanēs arī labi zināmā un kaislīgā romance „Очи черные” no Fjodora Šaļapina repertuāra.

Viktors Kozlitins ir dzimis 1957.gadā Urālā, Čeļabinskas apgabalā un dzied kopš agras bērnības. Pirmo reizi uz skatuves uzstājies jau 6 gadu vecumā Korkino pilsētas Kultūras namā. Mūziķis atzīst: „Uz skatuves es jūtos ļoti brīvi un dziedāšana man vienmēr ir sagādājusi milzīgu gandarījumu.”

1976.gadā liktenis Viktoru atveda uz Liepāju dienēt armijā, kur viņš trīs gadus spēlēja saksofonu armijas orķestrī. Pēc armijas Viktors pabeidza V.Zilpaušas vokālo klasi J.Mediņa mūzikas skolā un pēc skolas beigšanas septiņus gadus dziedāja Latvijas Nacionālās operas korī.

Pirmos solo koncertus V.Kozlitins sniedza 20.gs. 90. gados Vācijā, tad arī izveidojās krievu romanču un tautas dziesmu programmas.

Biļetes cena Ls 2.00, biļetes var iegādāties KN kasē un Biļešu Paradīzes kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV