Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Bruknā notiks "Uzcel savu baznīcu!" lielkoncerts

Easyget.lv, 22.08.2013. 11:24

24. augustā otro gadu tiks vērti vārti labdarības akcijas "Uzcel savu baznīcu!" lielkoncertam Bruknas muižas dārzā.

Sestdienas pēcpusdienā jau no plkst. 16.00 ļaudis ir mīļi gaidīti Bruknas muižas pagalmā, kur sev saistošas nodarbes atradīs gan liels, gan mazs pasākuma apmeklētājs.

Plkst.19.00 skatuves gaismas izgaismos lielkoncerta skatuvi Bruknas muižas pagalmā, lai sāktos dvēseliski piepildīts un daudzveidīgs ceļojums mūzikā, kuru šogad apmeklētājiem dāvās mūziķi Raimonds Tiguls, Kristīne Kārkle - Puriņa, Intars Busulis, Kārlis Lācis un Kaspars Zemītis, saksafonista Artis Gāgas kvartets, dziesminieks Kāris Kazāks, dziedātāja Aija Andrejeva, Dūdumu ģimene, mācītājs Mārtiņš Burke - Burkevics, grupas "Lady's Sweet", "Putnu balle", kā arī liepājnieku apvienība "Willow Farm".

Daļa šī gada "Uzcel savu baznīcu!" lielkoncerta muzikālā vēstījuma tiks stāstīta etnomūzikas valodā. Komponists Raimonds Tiguls, dziedātāja Kristīne Kārkle-Puriņa, mūziķi Artis Orubs un Staņislavs Judins apmēram pusstundu garajā uzstāšanās laikā klātesošajiem dāvās dažādu tautasdziesmu skanējumu Raimonda Tigula apdarē. Skanēs gan zināmas, gan līdz šim nedzirdētas tautasdziesmu versijas, kā arī komponista oriģinālkompozīcijas. Muzikālā pasaule, kuru tik īpašu izdodas atklāt un radīt komponistam Raimondam Tigulam, noteikti būs izcils ceļš uz šīs akcijas virsmērķi, proti, ceļot baznīcu Bruknas muižā, celt baznīcu katrā mūsos pašā.

Etnomūzikas daudzveidīgo pasauli koncerta apmeklētājiem atklās arī vairākkārtējais Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas laureāts, saksofonists, komponists un aranžētājs Artis Gāga . Koncertā skanēs latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā. Latviešu tautas dziesmu jaunās apdares ir kā turpinājums 2008.gadā iesāktajam projektam, kad iznāca Arta Gāgas mūzikas albums "Tumša nakte, zaļa zāle", ko augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot šo ierakstu Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. "Tautas dziesmu melodijas ir tik bagātas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī džezā, tādēļ tās arvien notur manu interesi par šo skaisto mūzikas materiālu. Es ticu, ka šī mūzika, sakūstot ar Bruknas muižas skaisto apkārtni un lielkoncerta pamatideju, dāvās neaizmirstamu sajūtu gan apmeklētājiem, gan mums pašiem," par gaidāmo uzstāšanos stāsta Artis Gāga.

Viens no koncerta dalībniekiem, mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics atzina, ka ļoti rūpīgi izvēlējies dziesmas, kuras dāvāt apmeklētājiem. "Izjūtu lielu atbildību, gatavojoties kāpt uz skatuves līdzās profesionāliem mūziķiem. Mani ļoti iedvesmo Andreja Mediņa paveiktais un dalība koncertā būs tam apliecinājums. Izvēlējos dziesmas ar tādu vēstījumu, kurš ir būtisks gan man pašam, gan sasauksies ar šī lielkoncerta "Uzcel savu baznīcu!" ideju," uzsver Mārtiņš Burke-Burkevics.

Ieeja Bruknas muižā būs atvērta jau no plkst.16.00. Apmeklētāji tiks aicināti būt klātesoši radošiem procesiem pie cepļa, kur dienasgaismu ieraudzīs Latgales "Pūdnīku skūlas" keramiķa Ēvalda Vasiļevska vadībā gatavotie trauki.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV