Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Video virtuozs Dzērve gatavs pārsteigt koncertizrādes "Čigānu nakts" apmeklētājus

Easyget.lv, 28.08.2013. 09:28

Dziedātājas Marijas Naumovas jaunajā koncertizrādē "Romani Rat" ("Čigānu nakts") apmeklētājus sola pārsteigt un aizkustināt iespaidīgais vizuālais pavadījums, ko radījis video mākslinieks Artis Dzērve, pastāstīja dziedātājas sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Video projekcijas, kas tapušas sadarbībā ar koncertuzveduma režisoru Oļegu Šapošņikovu un scenogrāfi Daci Sloku, uzburs čigānisku noskaņu atmosfēru un aizvedīs skatītājus krāšņā pasaules ceļojumā cauri laikiem.

"Šā stāsta vizuālais noformējums ļaus pilnībā sajust čigānu nakts burvību. Tā pamatideja ir vizuāli iespaidīgā formā izgaismot romu gaitas kopš brīža, kad viņi sensenos laikos izceļoja no Indijas un kļuva par klejotāju tautu. Tomēr cauri gadsimtiem čigāni spējuši saglabāt spēcīgu nacionālo identitāti un vienlaikus pieņemt citu tautu kultūru, " sacīja Dzērve.

Pēc viņa teiktā, koncertizrādes vizuālā ietērpa radīšanā aktīvi piedalījās arī pati Marija, liekot lietā savas dziļās zināšanas un izpratni par romu kultūru.

"Marija visu laiku ir turējusi roku uz pulsa šajā unikālajā projektā, kuru aizsākām pirms gada. Apbrīnas vērta ir viņas drosme un uzdrīkstēšanās taisīt koncertu par čigānu tēmu Latvijā, kur valda stereotipiski negatīvi priekšstati par romiem," atzina Dzērve.

Viņš uzskata, ka jaunā koncertizrāde būs ne tikai ļoti spilgts emocionāls piedzīvojums - tai būs arī izglītojoša loma, jo vēstīs par čigānu tautas vēsturi, kurā ir ne mazums traģisku lappušu.

Dzērve atklāja, ka dalība projektā arī viņam pašam ļāvusi mainīt pasaules redzējumu attiecībā uz čigāniem, "paskatīties uz lietām no cita skatupunkta".

"Esmu pārliecināts, ka ikviens Marijas koncertizrādes apmeklētājs piedzīvos plašu sajūtu gammu, dvēseliskas vibrācijas un atklāsmes, lai mājup dotos ar mazu briljanta gabaliņu sirdī," pauda video mākslas virtuozs.

Koncertizrādē, kurā skanēs dažādu kultūru iespaidā tapusi čigānu mūzika, piedalīsies viesmākslinieki no piecām valstīm, tostarp populārā Latvijas šovgrupa "Ame Roma" ("Mēs čigāni").

Marija Naumova ar jauno koncertizrādi jau šodien, 28.augustā, pulksten 19:00, uzstājas Jelgavas kultūras namā.

Ceturtdien, 29.augustā, pulksten 19:00 dziedātājas jaunā programma būs dzirdama un skatāma Valmieras kultūras centrā, bet sestdien, 31.augustā, pulksten 19:30 - Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Jauno priekšnesumu dziedātāja sagatavojusi, atzīmējot savas radošās darbības 20 gadu jubileju.

Biļetes uz koncertizrādi var iegādāties visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV